9. juli 2020
Efter 44 år og cirka 500 byrådsmøder har Erhard Filtenborg selv valgt at stoppe sin lokalpolitiske karriere. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Efter 44 år og cirka 500 byrådsmøder har Erhard Filtenborg selv valgt at stoppe sin lokalpolitiske karriere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cirka 500 byrådsmøder på 44 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirka 500 byrådsmøder på 44 år
Egedal - 30. december 2017 kl. 04:57
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cirka 500 byrådsmøder, cirka 2500 møder i udvalg, nævn og bestyrelser samt cirka 100 vielser. Det er ifølge Erhard Filtenborgs egne beregninger, hvad han har været med til i de 44 år, han har siddet i først Ølstykke og derefter Egedal Byråd. Den 31. december 2017 er det slut med den politiske karriere, der bogstaveligt talt startede på afbud i 1974, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den konservative liste med 13 kandidater til de dengang 13 pladser i Ølstykke Byråd var nemlig på plads uden Erhard, men med hans far og Ølstykkes daværende borgmester Helmar Filtenborg stående øverst på listen. Men så blev listens nummer tre Flemming Fischer nødt til at trække sig, fordi han skulle flytte fra kommunen, og da de konservative gerne ville have 13 kandidater til de 13 pladser, blev Erhard spurgt, om han ville stå som nummer 13 og sidst på listen.

- Det regnede jeg ikke med, at der kunne ske noget ved, siger han, men det kunne der.

Helmar Filtenborg fik langt de fleste af partiets stemmer som personlige stemmer, men Erhard, der dengang var formand for Ølstykke Fodbold Club, fik næstflest af alle partiets kandidater og sprængte listen.

De første næsten 30 år passede han byrådsarbejdet ved siden af sit arbejde som civil- økonom hos IBM, hvor han var i 40 år fra 1963 til 2003, og efter yderligere 14 år med politisk arbejde ved siden af pensionisttilværelsen er han nu klar til også at slippe det.

- Der er adskillige, der har spurgt mig, om jeg ikke lige kunne tage en periode mere og har støttet mig, men på et tidspunkt skal det stoppe, siger Erhard, der selv synes, det bliver lidt spændende.

- Det bliver en ny fornemmelse. Jeg har prøvet at sammenligne det med, da jeg stoppede med mit almene job, og det syntes jeg hurtigt, jeg vænnede mig til, men der havde jeg selvfølgelig politikken, siger han.

Men han tror, han har så mange interesser, at det nok skal gå, og han glæder sig til at få mere tid til hustruen Karin, som han har været gift med siden juni 1961, datteren Ulla på 52, barnebarnet Michelle på 27 og ikke mindst hendes datter - oldebarnet fra august i år, der skal døbes Vega. Og han ser med glæde ser tilbage på sine 44 år som byrådspolitiker.

- Jeg har været rigtigt glad for det, vi fik sat i værk og grundlagt på idrætsområdet, hvor jeg synes, jeg har været med til at gøre en forskel, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 30. december.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?