21. juni 2021
Charlotte Dyremose blev indsat i juli 2019. Nu er hun stoppet som præst i Slagslunde-Ganløse. Foto: Allan Nørregaard
Charlotte Dyremose blev indsat i juli 2019. Nu er hun stoppet som præst i Slagslunde-Ganløse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charlotte Dyremose er stoppet: Slagslunde-Ganløse søger ny præst igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Charlotte Dyremose er stoppet: Slagslunde-Ganløse søger ny præst igen
Egedal - 08. april 2021 kl. 05:42
Af Annemette Ross Jensen

Slagslunde-Ganløse Sogn skal have ny præst igen.

Charlotte Dyremose, der tiltrådte den 1. juli 2019, oplyser, at hun er stoppet ved udgangen af marts og nu er vikar ved Søllerød Kirke. Hun ønsker ikke at kommentere, hvorfor hun er stoppet efter bare et år og ni måneder i pastoratet.

Menighedsrådets formand Finn Højgaard Mortensen er sygemeldt, og næstformand Anne Marie Madsen har ingen kommentarer til, at Charlotte Dyremose er stoppet.

- Vi må bare acceptere, at sådan er det, fastslår hun.

Hun oplyser, at Slagslunde-Ganløse Menighedsråd har fået lov til at sætte processen med at finde en afløser hurtigt i gang. Derfor er stillingen på 75 procent, hvoraf menighedsrådet finansierer de 25 procent, slået op med ansøgningsfrist den19. april.

Menighedsrådets formål med at øge stillingen fra 50 til 75 procent er at give tid til at igangsætte flere menighedsopbyggende tiltag som studiekredse, sorggrupper, særgudstjenester, prædikenværksted, debataftener eller andre aktiviteter, der kan skabe et endnu mere aktivt liv i og omkring kirkerne.

»Vi er åbne overfor fornyelse af kirkelivet, men ser også en stor styrke i at have traditioner. Vi er et aktivt pastorat med rigtig god og stabil kirkegang i begge kirker.«, skriver menighedsrådet i stillingsopslaget, hvor rådet også konstaterer stor opbakning til andre arrangementer.

Menighedsrådet forventer, at ansøgere har noget på hjerte og formidler det levende i deres prædikener, at de vil være præst for alle i sognene og være synlige også i andre sammenhænge end de rent kirkelige, at de vil indgå i det daglige liv omkring kirkerne og i samarbejde med pastoratets anden præst løfte opgaverne samt at de kan arbejde selvstændigt og er gode til at planlægge deres tid.

»Vi ønsker at du i din ansøgning vil komme med tre begrundede forslag til aktiviteter, du kunne forestille dig at arbejde med.«, skriver rådet i opslaget til stillingen, der er uden tjenestebolig.

Anne Marie Madsen tør ikke sige, hvornår pastoratet kan have ansat sin nye præst, men hun håber ikke, at det varer så længe, og forventer, at provstiets øvrige præster dækker ind i mellemtiden, så det ikke bliver nødvendigt at aflyse gudstjenester eller at ansætte en vikar.

- Vi går på med åbent sind og håber vi får nogle gode ansøgere, siger hun.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?