19. april 2021
Mens sagsbehandlingstiden i byggesager går op i mange kommuner, går det den modsatte vej i Egedal.
Mens sagsbehandlingstiden i byggesager går op i mange kommuner, går det den modsatte vej i Egedal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggesager ekspederes hurtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggesager ekspederes hurtigere

Kommunerne i Danmark er generelt blevet langsommere til at behandle byggesager, men ikke Egedal.

Egedal - 09. marts 2021 kl. 09:38

I Egedal Kommune er der styr på byggesagerne. Det fremgår af en statistik som KL fredag udsendte om landets kommuner og deres håndtering af byggesager under corona-krisen.

Kommunen holder sig under servicemålene for behandlingstid. Det glæder borgmesteren der ikke er i tvivl om hvorfor Egedal har klaret sig så godt.

"Stor ros til medarbejdernes arbejde. Vores medarbejdere har hele dette corona-år har været flittige og gode til at holde motivationen. De er strukturerede, og overholder de sagsbehandlingstider, vi har aftalt. Der er god sparring i medarbejdergruppen, som gør at det er nemt at sikre ens sagsbehandling og træffe afgørelser, samtidig med at der fortsat er fokus på dialog og kvalitet. Det er virkelig godt gået," siger Egedals borgmester, Karsten Søndergaard, i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Borgerne leverer høj kvalitet

Det er ikke kun virksomhedernes byggesager som fremgår af statistikken, det er også borgere der eksempelvis har søgt om byggetilladelse til et hus eller simple konstruktioner som eksempelvis en garage. Servicemålene for sagsbehandlingstiderne for både simple konstruktioner og enfamilieshuse er 40 dage, men landsgennemsnittet for simple konstruktioner i 2020 er på 43 dage og for enfamilieshuse 45 dage. I Egedal Kommune er sagsbehandlingstiden helt nede på henholdsvis 32 og 31 dage.

"Det er vigtigt at understrege at det ikke kun er virksomheder der fremgår af statistikken men også Egedals borgere. Og jeg hører fra administrationen, at både borgere og virksomheder har leveret en højere kvalitet i ansøgningsmaterialet. Det betyder jo, at sagsbehandlerne hurtigere kan komme frem til et resultat til gavn for borgere og virksomheder. Det betyder rigtig meget for mig, at vi kan levere en god og nem service for alle," siger formand for Planudvalget Ib Sørensen.

Sidste år gav Dansk Byggeri Egedal Kommune titlen som Årets højdespringer hvad angår erhvervsvenlighed. Titlen tituleres den kommune, der tager det største hop på listen. Kommunen hoppede 42 pladser fra nr. 57 i 2019 til plads nummer 15 i 2020, i regionen ligger kommunen endda nr. 2. Da Egedal Kommune har som mål at være blandt de mest erhvervsvenlige kommuner i hovedstadsregionen, kan man altså sætte flueben her.

"Statistikken fra KL er med til at underbygge det spring, vi tog sidste år som en erhvervsvenlig kommune. Det betyder, at jeg kan sætte flueben ved, at vi er på rette vej. Det er jeg enormt stolt af. Forudsætningen for at kunne levere en god velfærd og service er, at vores erhvervsliv også har det godt. Den her statistik, sætter en tyk streg under det," siger formanden for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?