8. juli 2020
Egedal Byråd har været samlet til budgetseminar, hvor de er blevet enige om at fastholde en ambitiøs investeringsplan for de kommende år, selv om kommunen skal afgive 20 millioner kroner ekstra til den kommunale udligning. Foto: Allan Nørregaard
Egedal Byråd har været samlet til budgetseminar, hvor de er blevet enige om at fastholde en ambitiøs investeringsplan for de kommende år, selv om kommunen skal afgive 20 millioner kroner ekstra til den kommunale udligning. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget 2021: Politikere vil holde fast i ambitiøs investeringsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget 2021: Politikere vil holde fast i ambitiøs investeringsplan
Egedal - 29. juni 2020 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådspolitikerne i Egedal Kommune er enige om at fastholde en ambitiøs investeringsplan for de kommende år, når næste års budget skal forhandles på plads - også selv om kommunen skal aflevere 20 millioner kroner ekstra til den kommunale udligning. Det skriver Frederiksborg Amts Avis på baggrund af en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Byrådet var fredag samlet til budgetseminar på Egedal Rådhus for at gennemgå kommunens aktuelle økonomi og planer for investering forud for efterårets budgetforhandlinger, der trods fastlagt udligningsreform og økonomiaftale fortsat byder på mange ubekendte faktorer.

En stor del af grundlaget for efterårets forhandlinger om budgettet for 2021-2024 ligger formelt klar nu: Udligningsreformen og økonomiaftalen mellem regeringen og KL (Kommunernes Landsforening) er afklaret og kendt.

Byrådet besluttede tidligere på året, at fokus i årets forhandlinger skal være på effektivisering og besparelser inden for blandt andet ledelse og administration. Og netop her peger en række nyligt afsluttede budgetanalyser på et potentiale til at frigøre cirka 20 millioner kroner ved for eksempel at gøre mere brug af robotteknologi og automatisering, indføre flere fælles standarder for kommunens indkøb og udbud samt bruge færre vikarer på især ældreområdet, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Vi begynder at kende nogle af de vigtige brikker i vores budgetlægning for 2021. Der er kommet en udligningsreform, hvor vi skal aflevere cirka 20 millioner kroner til den store fælleskasse. Det er mange penge, men trods alt bedre end de næsten 50 millioner kroner, der var stillet i udsigt. Der er nogle gode budgetanalyser, der kan bidrage til at frigøre nogle penge. Og der er også kommet en økonomiaftale, der indeholder en pose penge, blandt andet som følge af Corona. Men hele vores indtægtsside er stadig ukendt. Og vi er stadig ved at regne på, hvad Corona-situationen betyder for for eksempel indkomstoverførslerne ppå grund af flere flere ledige. Vi ved derfor kort sagt ikke endnu, hvordan budgetbalancen ser ud, siger borgmester Karsten Søndergaard i pressemeddelelsen.

Der er nu gjort status over den aktuelle økonomiske situation og afstemt forventninger derudfra, såbByrådet er forberedt og klar til at tage fat, når alle ubekendte forhåbentlig er afklaret hen mod slutningen af august, hvor startskuddet for budgetforhandlingerne lyder.

Byrådspolitikerne er enige om, at et af målene er at fastholde den ambitiøse Investeringsplan2028, som også blev gennemgået på seminaret. Heri indgår i budgetårene 2021-22 blandt andet midler til at afslutte moderniseringen og udbygningen på Hampeland-, Boesager- og Balsmoseskolen. Der skydes også nyt plejecenter i Egedal By Syd i gang, og der skal gennemføres byggemodning flere steder i Egedal By og Smørum, så byudviklingen i disse områder kan fortsætte den positive fremgang.

- Egedal Kommune er inde i en positiv udvikling, som vi i byrådet, trods udsigt til nedjustering af vores skatteindtægter på baggrund af COVID-19 og en stor regning til udligning, vil arbejde hårdt videre for at fastholde med nye investeringer og udvidelser i kommunen de kommende år. Så jeg ser frem til efterårets forhandlinger i byrådet - og ikke mindst til at høre Egedalborgernes input til årets budgetforslag, som vi har klar til at sende i høring den 31. august, slutter borgmester Karsten Søndergaard.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?