19. oktober 2021
Brandfolk frygter besparelser i beredsskabet
Brandfolk frygter besparelser i beredsskabet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk frygter det kan koste liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk frygter det kan koste liv
Opdateret 11. december 2015 kl. 09:04
Egedal - 11. december 2015 kl. 05:15
Af Annemette Ross Jensen

Mens byrådsmedlemmerne i Egedal Byråd onsdag luftede deres bekymring over at skulle spare knap 1,2 millioner på beredskabet i forbindelse med sammenlægningen til Frederiksborg Brand og Redning, sad frustrerede brandmænd på tilhørerpladserne, og deres tillidsmand Michael von Elling samt Venstres medlem af Beredskabskommissionen Jens Olsen, der også er brandmand, er meget bekymrede over byrådets beslutning.

- Det vil komme til at koste liv, siger Jens Olsen til Frederiksborg Amts Avis.

Årsagen er, at at Station Stenløse mister autosprøjten med fire brandmænd som anden udrykningsenhed og Hurtig Sluknings Enhed med to mand, og især det sidste vækker stor bekymring.

Den 19. november sendte Michael von Elling og Jens Olsen et brev til byrådspolitikerne, hvor de beskrev deres bekymringer ved at undvære de to mand på Hurtig Sluknings Enhed. Det vil efter deres mening kunne forsinke førsteindsatsen i en brand, fordi brandfolkene bliver nødt til at vente på opbakning, før de kan gå ind i en brændende bygning.

- Hvis vi kører ud til en brand og eventuelt, hvis uheldet er ude, at der er nogen derinde, så kan vi ikke gå ind, hvis ikke der er nogen til at tage os ud, hvis huset braser sammen eller pludselig bliver overtændt, forklarer Michael von Elling

Lid til faglig ledelse

Borgmester Willy Eliasen (V) understreger, at han og resten af byrådet er nødt til at sætte deres lid til den faglige ledelse.

- Vi er nødt til at stole på det oplæg, vi har fået, og det siger, at det er fuldt forsvarligt, siger Willy Eliasen og henviser til Kim Lintrup, der bliver leder af det nye beredskab.

Kim Lintrup oplyser, at det, byrådet har taget til efterretning, er et planforslag udarbejdet af en arbejdsgruppe, som mener, det er fuldt forsvarligt, men forslaget er nu sendt i høring, og det er ikke besluttet endnu.

- Beredskabsstyrelsen skal afgive høringssvar, og så skal det behandles af den nye Beredskabskommission i slutningen af januar, inden det vedtages i de enkelte byråd, så der er stadig mulighed for justeringer, siger Kim Lintrup, der oplyser, at Jens Olsens og Michael von Ellings høringssvar også vil indgå i den videre behandling.

- Det bliver først endeligt besluttet i foråret, så det er ikke pr. 1. januar, at der er færre brandfolk, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 11. december.

Rejser du til udlandet i år?