10. juli 2020
Bycirklens borgmestre John Schmidt Andersen, Jesper Würtzen og Karsten Søndergaard  samt Herlevs borgmester Thomas Gyldal  besøgte transportministeren mandag. Foto: Egedal Kommune
gallery icon

Se billedserie

Bycirklens borgmestre John Schmidt Andersen, Jesper Würtzen og Karsten Søndergaard samt Herlevs borgmester Thomas Gyldal besøgte transportministeren mandag. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre mødte forståelse hos transportministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre mødte forståelse hos transportministeren
Opdateret 24. februar 2020 kl. 12:32
Egedal - 24. februar 2020 kl. 11:14
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag morgen mødte Bycirklens borgmestre Karsten Søndergaard (V) fra Egedal, John Scmidt Andersen (V) fra Frederikssund og Jesper Würtzen (S) fra Ballerup hos transportminister Benny Engelbrecht (S) med ét kæmpeønske: Færdiggør Frederikssundmotorvejen.

arrow Læs også: Borgmestre i samlet appel om motorvej

Efter mødet var meldingen fra Karsten Søndergaard, at det havde været et »fint besøg«.

- Jeg synes, han lyttede, og jeg synes faktisk, han virkede meget forstående overfor de udfordringer, vi har med trængsel, siger Egedals borgmester, men de tre borgmestre fik ingen løfter med hjem.

- Han lovede ikke noget, men jeg spurgte til, hvornår han forventer, at forhandlingerne går i gang, og det forventer han stadig, at det bliver senere i år. Men det - pointerede jeg - er også meget vigtigt, for vi ved, at det tager seks-syv år at bygge en motorvej, så de prognoser, vi ser ind i med 10.000 biler ekstra bliver næsten realiseret, inden motorvejen bliver en realitet. Derfor haster det med at få taget en beslutning, siger Karsten Søndergaard.

Han oplyser, at borgmestrene også gjorde transportministeren opmærksom på, at motorvejen til Frederikssund også kan tænkes ind i en klimaløsning.

- Man kunne godt tænke ind, at det bliver en grøn motorvej med elladestandere og Park and Ride, så vi faktisk får en klimavenlig motorvej, siger borgmesteren.

Borgmestrene mener heller ikke, at en motorvej kan stå alene, så selv om det nu ser ud til, at der bliver reel 10 minutters drift på S-banen med den nye køreplan fra december i år, så ville de også gerne tale med ministeren om servicen på S-togsnettet. Derfor havde de tre fra Bycirklen også inviteret Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S) med til mødet med Benny Engelbrecht.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?