21. oktober 2021
"Når jeg forhåbentligt sidder for bordenden af konstitueringsforhandlingerne den 16. november, vil jeg søge opbakning til at etablere et Idrætsråd her i Egedal," siger borgmester Karsten Søndergaard.
"Når jeg forhåbentligt sidder for bordenden af konstitueringsforhandlingerne den 16. november, vil jeg søge opbakning til at etablere et Idrætsråd her i Egedal," siger borgmester Karsten Søndergaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om idræts-nedtur: "Jeg vil ikke acceptere, at næste placering ser ud på samme måde"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om idræts-nedtur: "Jeg vil ikke acceptere, at næste placering ser ud på samme måde"

Egedal-borgmester Karsten Søndergaard erkender, at kommunen ikke kan være tjent med en bundplacering i DIF's idræts-undersøgelse

Egedal - 12. oktober 2021 kl. 13:18
Af Kenneth Tanzer

Det er ikke gået ubemærket hen på Egedal Rådhus, at kommunen er placeret som nummer 92 ud af 93 kommuner i den store idræts-undersøgelse, som Dansk Idrætsforbund har foretaget.

Borgmester Karsten Søndergaard lægger ikke skjul på, at det ikke er godt nok.

"Aktive borgere i idrætsforeninger og andre fællesskaber er noget af det værdigrundlag, som Egedal kommune er gjort af. Den del der handler om vurderingen af idrætsforeningernes rammer og vilkår kan jeg vist, mildt sagt, sige at vi ikke er kommet i mål med. En bundplacering kan vi under ingen omstændigheder være tjent med og jeg vil ikke acceptere, at næste placering ser ud på samme måde," siger Karsten Søndergaard til Lokalavisen Egedal.

Han mener, at den kedelige placering kan vendes i fællesskab.

"Lige som med alle andre områder, hvor kommune og borgere arbejder tæt sammen, så tror jeg også på, at vi kan forbedre vilkårene væsentligt på dette område. Men vi skal gøre det i fællesskab. Når jeg forhåbentligt sidder for bordenden af konstitueringsforhandlingerne den 16. november, vil jeg søge opbakning til at etablere et Idrætsråd her i Egedal. Et Idrætsråd, der er repræsentativt for alle typer af idrætsgrene og som sammen med medarbejderne og politikere, kan lave den genopretningsplan, som der er behov for," siger borgmesteren og understreger:

"Jeg kan garantere, at den næste undersøgelse på dette område ikke ser ud som denne."

arrow Læs også: Efter møde i udvalg: Lokalefordeling på vej til idrætsklubber
Flere tiltag

Selv om den dugfriske rapport fra DIF lader noget tilbage at ønske for idrætten i Egedal, så er der faktisk allerede taget flere initiativer, som er blevet igangsat.

"Heldigvis har vi i den nuværende byrådsperiode igangsat flere initiativer til gavn for idrætsområdet. Og så sent som i budgettet for 2022 har vi fremrykket anlægsinvestering på 13 mio. kr. til bl.a. idrætsanlæg. Det er dog ikke alle disse investeringer der kan mærkes endnu, fordi det tager tid at bygge," siger Karsten Søndergaard.

Egedal Kommune har da også i samarbejde med foreningslivet lavet en ny udviklingsplan for både kultur- og fritidsfaciliteter. Planen satser på at samle de eksisterende idræts og kulturcentre til store og attraktive kultur- og idrætstilbud, samt at udvikle aktivitetsmulighederne i naturen, som Egedal er så rig på.

"Jeg tager denne undersøgelse meget alvorligt. Vi har i den her byrådsperiode haft meget stor fokus på bedre skoler, nye daginstitutioner og et nyt plejecenter til borgere med demens. Alt sammen meget vigtige områder. Men I den nye byrådsperiode kommer vi til at have yderligere fokus på idræts- og foreningsområdet. Vi vil have et fungerende idrætsliv i Egedal, hvor alle de frivillige ildsjæle kommer til sin ret. Vi skal huske, at Egedal Kommune har de sundeste borgere i hele Danmark. Sådan skal det fortsat være," lyder det fra borgmesteren

arrow Idrætsformand om Egedal-bundplacering: Det er stærkt bekymrende
12. oktober 2021 kl. 11:56 Opdateret: kl. 11:41
arrow Nedtur: Egedal rammer bunden i ny idræts-undersøgelse
12. oktober 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?