25. maj 2020
Borgerne i Ledøje (billedet) og Søsum har tidligere kæmpet mod grusgrave, og nu er Region Hovedstaden gået i gang med en  ny råstofplan. Foto: Annemette Jensen
Borgerne i Ledøje (billedet) og Søsum har tidligere kæmpet mod grusgrave, og nu er Region Hovedstaden gået i gang med en ny råstofplan. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde om råstofplan 8. maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om råstofplan 8. maj
Egedal - 01. april 2019 kl. 11:16
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 8. maj kan Egedal Kommunes borgere komme til borgermøde om Region Hovedstadens Råstofplan 2020.

Det oplyste formanden for Planudvalget Ib Sørensen (S), da byrådet tog en orientering om processen for udarbejdelsen af den nye råstofplan og forslag til nye råstofområder til efterretning.

Af sagen fremgår, at regionen har foreslået både et nyt graveområde og et nyt interesseområde for sand og grus nord for Søsum og to nye graveområder for sand og grus vest for Ledøje. Samtidig har regionen oplyst, at den forventer de eksisterende interesseområder i Søsum og nordøst for Ledøje aflyst, fordi en ny kortlægning viser, at der ikke er råstofinteresser der.

- Vi ved, at rigtigt mange borgere er dybt involverede, men vi føler lidt afmagt som lokalpolitikere, konstaterede han og pegede på, at afstanden til myndigheden for udpegning af råstofområder kan blive endnu længeren, når regionerne bliver nedlagt.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?