23. oktober 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børneattester på rengøringsfolk er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børneattester på rengøringsfolk er på plads
Egedal - 23. maj 2020 kl. 05:33
Af Annemette Ross Jensen

Servicefirmaet Renell har fået børneattester på alle de ansatte, der gør rent på Egedal Kommunes institutioner og skoler.

Det oplyser borgmester Karsten Søndergaard (V) efter, at Økonomiudvalget drøftede sagen om manglende børneattester. Den blev rejst af 3F efter henvendelse fra bekymrede forældre.

Årsagen var, at Kriminalregistret havde tolket loven sådan, at der ikke var belæg for at udstede børneattester på rengøringsfolk, der ikke havde direkte kontakt med børn og unge under 15 år, og givet Renell afslag på at udstede dem. Men da kommunen tog kontakt til Kulturministeriet, KL, Kriminalregistret og Rigspolitiet og påpegede en uens praksis, hvor andre godt kan få børneattester, så viste det sig, at børneattester er reguleret ved flere, tilsyneladende modstridende bekendtgørelser, fremgår det af sagen.

Derfor skal Koncernjura, Rigspolitiet, Kulturministeriet og Kriminalregisteret mødes i slutningen af maj eller starten af juni for at drøfte sagen, og Økonomiudvalget indstiller til byrådet at følge den og eventuelt henvende sig til KL og Folketinget, hvis Rigspolitiet ikke giver et klart grundlag at indrette praksis efter.

I mellemtiden har Kriminalregistret som en midlertidig løsning straksbehandlet Renells anmodning om børneattester, og selv om borgmesteren ærgrer sig over, at sagen opstod, så synes han, det vigtigste er, at det er på plads.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?