8. august 2020
Maiken Hejnfelt udstiller malerier på Egedal Rådhus i hele december. Hendes mand, Niels, udstiller på samme tid fotografier. Foto: Niels Hejnfelt
Maiken Hejnfelt udstiller malerier på Egedal Rådhus i hele december. Hendes mand, Niels, udstiller på samme tid fotografier. Foto: Niels Hejnfelt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ægtepar udstiller på Egedal Rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar udstiller på Egedal Rådhus
Egedal - 26. november 2019 kl. 06:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hele december måned udstiller billedkunstneren Maiken Hejnfelt malerier på Egedal Rådhus, hvor også fotos taget af Niels Hejnfelt, som er fotograf, udstilles.

Frederikssund-ægteparret har haft adskillige fællesudstillinger rundt om i landet gennem de seneste fem-seks år. Hos Maiken Hejnfelt har arbejdsgangen taget en pudsig drejning, idet det efterhånden sker hyppigt, at hun modtager en bestilling på et maleri, hvor køberen delvist selv bestemmer motiv, farver og stemning, og så efterfølgende får det lavet på bestilling, og i år har der været usædvanlig stor efterspørgsel på at få malet et maleri efter ens eget hoved.

Mange tager udgangspunkt i nogle farvekombinationer eller udtryk, som de har set i andre af Maiken Hejnfelts malerier. Så beder de om et bestemt format og måske nogle specifikke motiver eller elementer i billedet, som har en betydning for dem, eller som vækker nogle bestemte følelser. Blandt andet sejlads og cykling samt jagt og fiskeri er elementer, som har været i spil flere gange.

Det kan virke som en risikabel proces at skulle ramme en stemning som kun findes inde i en anden persons tanker, men Maiken Hejnfelt har endnu udelukkende haft tilfredse kunder. Ved en enkelt lejlighed, hvor maleriet skulle afsløres som en event, oplevede hun endda, at modtageren blev så rørt, at tårerne fik frit løb, og så ved man jo, at man har ramt plet.

Hun har i øjeblikket cirka 60 andre malerier udstillet i gallerier og på virksomheder rundt om i landet, så den traditionelle maleriform trives skam også i bedste velgående sideløbende med de personlige bestillinger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?