14. december 2018
Det var populært at medbringe egne æbler for at presse dem til most i  museets frugtpresse, da Skenkelsø Mølle Museum, Møllelauget og Ølstykke Historiske Forening inviterede til årets sidste mølledag i lørdags. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var populært at medbringe egne æbler for at presse dem til most i museets frugtpresse, da Skenkelsø Mølle Museum, Møllelauget og Ølstykke Historiske Forening inviterede til årets sidste mølledag i lørdags. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æbler gav smag på landbolivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æbler gav smag på landbolivet
Egedal - 08. oktober 2018 kl. 05:07
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Æbler, flæsk og sagosuppe var med til at sætte smag på landbolivet ved årets sidste mølledag på Skenkelsø Mølle Museum i Ølstykke, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Historiker Carsten Hess og frivillig Helle Soya serverede små smagsprøver på gamle retter som æbleflæsk og sagosuppe fra 1800-tallets bondekøkken.

- Der har været en virkelig god afsætning på det. Æbleflæsk kan alle lide. Der er mange, der som børn har fået sagosuppe, men de kender den mest i en hvid og ikke rød udgave, forklarede Carsten Hess, der oplyste, at sagosuppe også blev kaldt glosuppe, fordi de små gryn i suppen kunne ligne øjne.

Verner Andersen fra den biodynamiske Bellingehus Frugtplantage på Slangerup Overdrev havde medbragt et stort udvalg af forskellige æblesorter og kvæder, som man kunne få gode råd om, ligesom man kunne få ham til at sortsbestemme medbragte æbler.

Desuden kunne man få hjælp til at presse sine æbler til most i museets frugtpresse med håndkraft.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis mandag den 8. oktober 2018.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk