21. oktober 2019
Formand for historisk forening, Finn Sølvbjerg Hansen, byder velkommen. Yderst til venstre ses Line Ludvigsen og Aamir Bashir. 	Foto: Suk
Formand for historisk forening, Finn Sølvbjerg Hansen, byder velkommen. Yderst til venstre ses Line Ludvigsen og Aamir Bashir. Foto: Suk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60.000 kroner til mere historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60.000 kroner til mere historie
Egedal - 27. juni 2019 kl. 05:50
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fremtiden bliver der endnu bedre mulighed for at formidle historie i Smørum Gl. Skole, hvor Ledøje-Smørum Historisk Forening holder til, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foreningen blev onsdag tildelt en donation på 60.000 kroner fra Sydbank, som var repræsenteret af direktør i Ballerup-filialen, Aamir Bashir.

Donationen er kommet i hus, fordi et af foreningens medlemmer, Grethe Bielefeldt, via sit netværk fik fremlagt foreningens fremtidsplaner for banken.

- Det er så fantastisk, at det er lykkes, og det giver os mulighed for at lave noget af det arbejde, som vi længe har drømt om, siger næstformand i historisk forening, Line Ludvigsen.

Da Ledøje-Smørum Historisk Forening i 2012 fejrede sit 40 års jubilæum, indrettede medlemmerne et 70'er værelse med alt, hvad der dertil hører, herunder naturligvis den klassiske skibsbriks, kassebåndoptager, tegneseriehæfter med mere.

Af hensyn til husets øvrige brugere har historisk forening siden måtte flytte værelset til et mindre lokale, som er delt med en halv skillevæg, og det er dette lokale, som 35.000 kroner af de i alt 60.000 fra Sydbank skal bruges til at sætte i stand.

- Dette værelse skal indrettes med genstande fra før 1960'erne. På den ene væg skal vi have nogle glasmontre, som blandt andet skal indeholde legetøj og tøj, og på den anden side skal vi have nogle kasser med legetøj, som gæsterne må tage frem og lege med, når de er her, forklarer næstformanden.

- Desuden er vi i færd med at restaurere et gammelt maleri, som har hængt på Smørum Kro, til den lukkede. Vi har fået mange, men det, vi er i gang med, viser svenskeslaget. Det arbejde har vi fået 5000 kroner til, siger Line Ludvigsen.

De sidste projekt, som foreningen har fået penge til, er et nyt bogprojekt, som skal fortælle lokalområdets historie i tekst og billeder helt fra stenalderen og frem til vor tid.

- Det er Fredi Bentsen Paludan, Holger Agerskov og Inga Nielsen, som har sat sig for at lave en bog om områdets historie. Det skal være en letlæselige bog med masser af billeder, men det et kæmpe arbejde, de skal i gang med, siger Line Ludvigsen og tilføjer:

- De resterende 20.000 kroner skal bruges til at sætte dette projekt i gang.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede