25. september 2021
Bendt Tranekjær Rasmussen har været minkavler i 40 år, men nu er det slut.  Foto: Kenn Thomsen
Bendt Tranekjær Rasmussen har været minkavler i 40 år, men nu er det slut. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år med minkavl stopper nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

40 år med minkavl stopper nu
Egedal - 05. november 2020 kl. 19:22
Af Annemette Ross Jensen

40 år med minkavl er slut, når Bendt Tranekjær Rasmussen inden for få dage skal have aflivet ikke bare de 3300 dyr, der alligevel skulle aflives og pelses fra den 10. november i næste uge, men også de 500 avlstæver, han har.

arrow Læs også: Birgit og Sten i tårer: De pisser på os minkavlere mens vi ligger ned

- Jeg har en lille minkfarm, så jeg har får fem dage. De store får 10, konstaterer Bendt Tranekjær Rasmussen, der begyndte som minkavler i Ølstykke i 1980.

Han plejer selv at stå for aflivningen af sine dyr, og får dem pelset hos en større avler, og torsdag formiddag aftalte de at gå i gang med dyrene fra begge farme fredag morgen.

- Så kører vi hårdt på, og håber, vi kan nå det inden for de 10 dage. Ellers står vi i en ny situtation, siger Bendt Tranekjær Rasmussen.

Han havde håbet, at han kunne beholde sine 500 avlstæver, så han kunne hjælpe sine minkavlerkolleger med sygdomsramte besætninger i gang igen.

- Der ville jo komme til at mangle avlsdyr i Jylland, så det havde jeg forestillet mig, men det kan jeg jo ikke gøre nu, siger Bendt Tranekjær Rasmussen.

Han synes, regeringens beslutning lægger et voldsomt tidspres på de minkavlere, der gerne vil nå at pelse dyrene, som de plejer, så skindene kan bruges til minkpelse.

- Ellers skal de bare sendes til destruktion, siger han.

Som tidligere skrevet har Bendt Tranekjær Rasmussen, der også er byrådsmedlem for Liberal Alliance, selv været ramt af Coronavirus, som han fik efter en privat sammenkomst i starten af oktober. Men det lykkedes ham at isolere sig og holde sine mink sygdomsfri, lige som det er lykkedes for de øvrige besætninger på Sjælland og Fyn at holde deres mink fri for Covid-19.

Derfor synes han også, det er ærgerligt, at regeringen ikke giver minkavlerne på Sjælland og Fyn bedre tid til og mulighed for at pelse deres dyr, som normalt, så de ikke risikerede at skulle sende dem til destruktion efter at have gået og passet og plejet dem i et år.

- Så er det jo fuldstændig spildt, siger han.

Han forstår selvfølgelig godt, at folkesundheden kommer først, og at Danmark ikke skal være arnested for en pandemi med en ny variant af Coronavirus, men da sygdommen ikke er på Sjælland og Fyn, synes han godt, man kunne forsvare at lade dem få lov at afslutte på en mere økonomisk bæredygtig måde.

- De kunne godt have sagt til Sjælland og Fyn: Nu pelser I bare normalt, mener han.

arrow Myndigheder håber at nordjyske mink er aflivet i næste uge
07. november 2020 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:20
arrow Muteret virus har alligevel ikke spredt sig til Sjælland
07. november 2020 kl. 06:48 Opdateret: kl. 16:59
arrow Formand tror ikke politikerne vil redde mink
06. november 2020 kl. 17:45 Opdateret: kl. 13:56
Stemmer du til kommunalvalget i år?