26. marts 2019
Omkring 1000 mennesker besøgte i weekenden Stenlændernes traditionsrige julemarked på Maglevad i Stenløse. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 1000 mennesker besøgte i weekenden Stenlændernes traditionsrige julemarked på Maglevad i Stenløse. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år med julemarkedstraditioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år med julemarkedstraditioner
Egedal - 04. december 2017 kl. 05:13
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er først jul, når man har været til julemarked på Maglevad.

Sådan siger spejdere, spejderledere, forældre, frivillige og gæster til hinanden ved Det Danske Spejderkorps Stenlændernes traditionsrige julemarked, der fandt sted lørdag og søndag med omkirng 1000 besøgende, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er her man kommer i julestemning, fastslår Jette Velsboe, som er ud af en spejderfamilie, der har været med alle de 40 år, Stenlænderne har holdt julemarked , og i dag er hun en af Perlehønsene, som er en af spejdernes forældrestøttegrupper.

I år er Jette Velsboe en »omvandrende pengekasse«, og der er mange, der gerne vil veksle kontanter via MobilePay og bruge dem på markedet, hvor man kan købe alle mulige indsamlede lopper, juledekorationer, gløgg, æbleskiver, hjemmebagte kager, franske hotdog og meget mere.

- Vi holder julemarked for at tjene penge, så vi kan give spejderne fede oplevelser, fortæller hun, som oplyser, at Stenlænderne sendte over 80 spejdere afsted til dette års sommerlejr i Sønderborg med omkring 40.000 deltagere, men at de har valgt at holde deres egen lejr i 2018 for at styrke sammenholdet.

Stenlænderne har lige nu 152-155 aktive spejdere, og så er der en stor gruppe på 50-60 personer, som støtter spejderne, typisk fordi de har børn og børnebørn i gruppen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 4. december 2017

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede