21. oktober 2019
De nye boliger  er tegnet af tegnestuen Leth & Gori sammen med 3B. Illustration: Leth & Gori
De nye boliger er tegnet af tegnestuen Leth & Gori sammen med 3B. Illustration: Leth & Gori
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3B skal bygge 80 billige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3B skal bygge 80 billige boliger
Egedal - 05. maj 2017 kl. 05:05
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2018 starter Boligforeningen 3B byggeriet af cirka 80 permanente boliger i byggeprojektet »Fra flygtning til Egedal-borger«. Projektet er i en åben idékonkurrence udvalgt til at blive hjem for familier med mindre indkomster, heriblandt kommunens flygtninge. 3B skal således bygge to forskellige slags rækkehuse, der nemt og hurtigt kan ændres til større familieboliger, oplyser Egedal Kommune, der er en helt ny kommune for 3B.

Boligerne skal bygges på fire forskellige grunde i kommunen nærmere bestemt Gl. Roskildevej 16A, Ølstykke, Smørumparken, Smørumnedre, Brændekær 5/Kratkær 6, Smørumnedre, samt på Hjorteleddet 39, Stenløse, hvor de blandes med almindelige familieboliger.

Huslejen kommer formentlig til ligge mellem 3000 og 4500 kroner afhængigt af størrelsen på enten 30 eller 45 kvadratmeter.

- I 3B bærer vi et stort og bredt samfundsansvar, der blandt andet går ud på at bygge boliger for alle. Også for dem, der står i en af de allersværeste situationer - at måtte flygte fra sit hjemland på grund af krig, uretfærdighed eller forfølgelse. Alle borgere - også flygtninge - har ret til at bo ordentligt og blive en del af et stærkt fællesskab, siger Steffen Morild, der er formand for Boligforeningen 3B, i pressemeddelelsen.

Af den fremgår, at borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard (V) er rigtig glad for de nye rækkehuse med egen terrasse.

- Det er et rigtig godt projekt, der løser opgaven med at etablere flere almene lejeboliger i Egedal, hvor pris og kvalitet hænger godt sammen, blandt andet fordi vi her har fået statsstøtte til boligerne. Boligerne er tænkt til alle, men i første omgang vil en del flygtningefamilier få glæde af dem. Boligerne vil på sigt afløse de midlertidige flygtningepavilloner, der er sat op rundt omkring, siger Karsten Søndergaard.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede