21. juni 2021
Børnene såede en hel hektar til med bivenlige blomster. Foto: Egedal Kommune
gallery icon

Se billedserie

Børnene såede en hel hektar til med bivenlige blomster. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3. klasser såede blomster til bier på en hektar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3. klasser såede blomster til bier på en hektar
Egedal - 07. maj 2021 kl. 13:28

3.a og 3.b fra Søhøjskolen i Ølstykke hjalp både bierne og Egedal Kommune, da de fredag såede blomster på en mark ved Dam Holme i Egedal By.

»Med det en hektar store område der nu er tilsået med en bivenlig frøblanding, kan Egedal Kommune blive registreret som Bivenlig Kommune hos Danmarks Biavlerforening. Danmarks Biavlerforening overdrager diplom til Egedal Kommune ved en senere lejlighed, når frøene spirer op af jorden.«, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Egedals Naturvejleder Mette Blæsbjerg havde forinden besøgt Søhøjskolens 3. klasser og været på insekt-safari med dem, hvor de fangede insekter og forskelligt kryb og også legede en bi-leg.

Frøblandingen er anbefalet af Danmarks Biavlerforening og indeholder både et-årige og flerårige arter - blandt andet morgenfrue, kornblomst, alm. slangehoved, kornvalmue, forglemmigej og mange flere.

»Børnenes indsats på jordmarken vil med tiden blive en smuk og vild blomstereng. At arbejde for bierne er både smukt og mange penge værd: Danmarks Biavlerforening anslår, at værdien af de danske biers bestøvning af afgrøder i landbrug og frugtavl udgør en milliard kroner årligt. Hertil kommer værdien af deres bestøvning af naturens planter, der giver føde til fugle og vildt. Også haveejerne nyder godt af de flittige biers bestøvning.«, fremhæver kommunen.

Børnenes såarbejde blev fulgt af tv-produktionsselskabet Impact TV, der blanddt andet følger Egedal Kommunes biodiversitetsindsatser til programmet »Giv os naturen tilbage 2«.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?