2. august 2021
277 EG-studenter blev dimitteret fredag. Foto: Egedal Gymnasium & HF
gallery icon

Se billedserie

277 EG-studenter blev dimitteret fredag. Foto: Egedal Gymnasium & HF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 277 studenter er særligt rustede til fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

277 studenter er særligt rustede til fremtiden
Egedal - 26. juni 2020 kl. 17:55
Af Annemette Ross Jensen

Fredag dimmitterede Egedal Gymnasium & HF 277 studenter og selv om dimissionen blev meget anderledes på grund af Corona, så afgangseleverne blev fejret klassevis og i hold, så synes rektor Camilla Rye, at det gik godt.

- Vi havde seks klasser ad gangen med afstandskrav, fortæller hun. På forhånd havde det givet lidt anledning til bekymring for, om eleverne kunne holde sig på afstand af hinanden, men det kunne de.

- De var så gode til at følge retningslintjerne, de havde fået, og holdt sig sammen klassevis, konstaterer hun.

På grund af Corona, så var både rektors tale og elevtalen båndet, så de kunne afspilles i klassen, når det passede ind i programmet, og selv om rektor gerne ville have stået iblandt studenterne, så sendte hun lykønskning og virtuelle håndtryk og kram til hver eneste student. Hun konstaterede, at årgangen pluselig stod i en surrealistisk situation, hvor de følte sig som prøvekaniner, og undervejs har de og lærerne været igennem en del versioner af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Det har føltes op ad bakke: Vaske hænder, spritte af, holde afstand og lære virtuelt, sagde hun.

Billede

Eleverne lærte at vaske og spritte hænder, så selvfølgelig
blev der også sagt tillykke med albuen.
Foto: Egedal Gymnasium & HF


Ny selvbevidsthed

Til gengæld synes hun også, at eleverne ankom efter lukkeperioden med en ny selvbevidsthed og selvstændighed.

- Den virtuelle undervisning havde givet de stille af jer uventet taletid. Den havde udfordret jer på selvstændigheden både i opgaveløsningen og i tilrettelæggelsen jeres dage. Og I voksede af at prøve kræfter med en undervisningsform, som i høj grad benyttes på de videregående uddannelser, sagde hun og fortsatte:

- Selv om jeg er sikker på, at vi alle gerne ville have været disse udfordringer foruden, håber jeg, at det sammen med jeres faglige udbytte, har bidraget til, at I ikke kun har fået gode karakterer, men at det også har været med til at give jer karakter, og at I kan se, at I har evnerne til gå egne veje.

Hun er sikker på, at eleverne har fået nogle mestringsstrategier med.

- I ved nu, at I ikke kan styre alt. Det er ok. I gør jer umage, og I bidrager til, at I lykkedes, men I må samtidig acceptere, at hvis det ikke bliver, som I forventer, sker der noget andet ... lige så godt og måske bedre, sagde hun.

EG-ånden med i livet

I sin elevtale kom Benjamin Hansson også ind på, at en af de vigtigste ting, eleverne kan tage med sig er omstillingsparathed.

- Vi har skullet acceptere, at hverdagen har været ændret, og vi har skullet skabe nye rammer for en hverdag, hvor vi har kunnet fortsætte vores hårde arbejde. Vi har vist, at vi har viljen til at omstille os efter nye behov og krav. Det er noget, som I vil blive belønnet for i fremtiden, sagde Benjamin Hansson, der betegnede gymnasietiden som en »unik oplevelse, som varer tre år for nogle og to år for andre, men sætter lange spor ud i tilværelsen.«

- Men på samme måde, som nogle er røget fra i svinget i vores tid, uden at EG-ånden forlod EG, kan vi også sagtens forlade EG uden, at EG-ånden forlader os, fastslog han.

- At vi har fået studenterhuerne på, er, udover et bevis på, at vi rent fagligt har klaret os gennem systemet, også et bevis på, at vi nu er klar til i morgen eller snarere om halvanden uge, når tømmermændene har lagt sig ovenpå alle studentergilderne at bevæge os ud i samfundet som voksne mennesker, sagde han.

Som noget nyt i år holdt klasselærerne også en mere personlig tale til deres klasse, og det blev en stor succes.

- Det vil vi holde fast i, for det fungerede rigtigt godt, siger rektor.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?