25. april 2019
Lars havde trænet til at løbe i varme med cirka 100 kilometer om ugen i middagsheden i den varme danske sommer, men i Grækenland blev han udfordret af voldsom regn og orkan. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Lars havde trænet til at løbe i varme med cirka 100 kilometer om ugen i middagsheden i den varme danske sommer, men i Grækenland blev han udfordret af voldsom regn og orkan. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 246,8 kilometer løb i bjerge og orkan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

246,8 kilometer løb i bjerge og orkan
Egedal - 13. oktober 2018 kl. 05:18
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Elgaard Larsen fra Ølstykke var forberedt på, at han skulle løbe 246,8 kilometer i 25-30 graders varme, da han den sidste weekend i september stillede op i Spartathlon i Grækenland. Men det endte med, at han gennemførte det, der i forvejen betegnes som verdens hårdeste ultraløb, midt under den tropiske orkan »Zorba«. Orkanen sendte ufattelige mængder regn ned over de 400 løbere.

- Jeg har aldrig set så meget vand. Vi blev våde, og græske landeveje er ikke bygget til det. Vi løb i vandpytter på 10-15 centimeters dybde og 20 meter lange, og der var kun én måde at komme igennem dem på, og det var at løbe, fortæller han.

Regnen tog til, men da de løb i læ af bjerget, opdagede de ikke, at de faktisk løb midt i orkanen Zorba. Det fandt de ud af, da de nåede 1200 meter op på toppen af det, der kaldes Bjerget.

- Der er helt helt stille, men lige da vi stikker snuden op over toppen, så står orkanen og venter på os, og den har vand med sig lige som orkanen Bodil, fortæller han.

Regnen og blæsten gjorde det svært at holde varmen, og mange udgik på grund af underafkøling. Men Lars fortsatte, selv om han også var kold og våd og hans fødder var fyldt med store vabler og nærmest opløste af at løbe i vand, så det gjorde ondt, bare han trådte på en lille sten.

- Nu mangler der kun 50 kilometer, så man kan lidt se ende på det, forklarer han.

Løbets tidsgrænse var 36 timer, og han nåede målet efter 35 timer og 33 minutter.

- Jeg var lettet over, at det lykkedes. Jeg var nået at komme i mål indenfor de 36 timer med 27 minutter at give af, konstaterer han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 13. oktober.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede