10. juli 2020
20-årige Marius Søndergaard synes, det er vigtigt at bruge sin stemme, og det gjorde han selv i Ganløsehallen. Foto: Annemette Jensen
20-årige Marius Søndergaard synes, det er vigtigt at bruge sin stemme, og det gjorde han selv i Ganløsehallen. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig stemte for første gang: - Det er spild, hvis man ikke siger sin mening på den her måde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig stemte for første gang: - Det er spild, hvis man ikke siger sin mening på den her måde
Egedal - 05. juni 2019 kl. 12:47
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

20-årige Marius Søndergaard satte onsdag sit første kryds til et folketingsvalg i Ganløsehallen. Han har tidligere stemt til Kommunalvalget og valget til Europaparlamentet, og synes, det er vigtigt at bruge sin stemme, når man har ret til det.

arrow Læs også: S og V blev næsten lige store i Egedal

- Det er spild, hvis man ikke siger sin mening på den her måde. Her kan man gøre en forskel andet end bare at like og kommentere, som mange gør, sagde han.

Han har interesseret sig for politik siden 8. klasse og hele vejen op igennem gymnasiet, så han følger med i både amerikanske valg, Brexit og danske valg.

- Politik er bare spændende. Den måde man kan styre og lovgive et land på, og en eller anden gang vil jeg gerne arbejde som analytiker og rådgiver, sagde Marius, der også gerne vil gøre op med, at nogen har en ide om, at de unge er dovne og ikke gider at stemme.

- Vores stemmeprocent ligger lavere, men det kan ændre synet, hvis nogle unge går ned og stemmer, og det tror jeg også flere gør, når det handler om klima, sagde han. Han tror dog ikke, at det bliver lige så markant som til valget til Europaparlamentsvalget.

- Der er flere muligheder for at løse klimaet i EU, og mange unge tænker på det i Top 3 og mere på det end, hvad de betaler i skat, og velfærd, forklarede Marius.

arrow Næsten 90 procent stemte i Egedal
05. juni 2019 kl. 21:04 Opdateret: kl. 21:04
arrow Fire ud af fem har stemt
05. juni 2019 kl. 18:29 Opdateret: kl. 18:33
arrow Over halvdelen af vælgerne i Egedal havde stemt klokken 14
05. juni 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 14:46
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?