26. juli 2021
Det er med bankende hjerte og plastret til med reflekser, at Marie Fogh cykler ad Stenlillevej med sin tre-årige datter Johanna i barnesædet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det er med bankende hjerte og plastret til med reflekser, at Marie Fogh cykler ad Stenlillevej med sin tre-årige datter Johanna i barnesædet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 150 har skrevet under: Borgere ønsker cykelsti på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

150 har skrevet under: Borgere ønsker cykelsti på vej
Egedal - 12. oktober 2020 kl. 19:18
Af Annemette Ross Jensen

Når Marie Fogh fra Slagslunde sætter sig på cyklen og cykler fra Slagslunde til Stenløse ad Stenlillevej eller retur med sin tre-årige datter Johanna i barnesædet, så er det med bankende hjerte og cyklen plastret til med reflekser for at blive set af bilerne på den smalle vej med mange sving og dårlige oversigtsforhold. Hun er selv vokset op på Kratvej lidt udenfor Slagslunde og flyttede sidste år fra København tilbage til barndomskommunen, hvor hun synes, trafikken er blevet værre end nogensinde.

arrow Læs også: Politikere tror på opgradering af sti til cykelsti

- Det er faktisk næsten værre end at cykle i København, og det burde det jo ikke være, siger den 29-årige mor til to, der cykler ad Stenlillevej for at komme til og fra toget ind mod byen, hvor hun går på universitetet.

Udover Johanna har hun også datteren Astrid på et år, og tanken om at cykle med dem begge på Stenlillevej eller senere lade dem cykle alene huer hende bestemt ikke.

Så da hun perifert hørte om en cykelpulje, tænkte og håbede hun, at »Nu kommer cykelstien langs Stenlillevej - endelig!« Så hun blev slemt skuffet, da hun opdagede, at politikerne i stedet vil bruge penge på at opgradere skolestien til Ganløse og den eksisterende sti mellem Slagslunde og Stenløse.

- For det første er stien en halvlang omvej til Stenløse, for det andet kan børnefamilierne i Stenlille, der har børn i institution i enten Stenløse eller Slagslunde heller ikke få glæde af den, påpeger Marie i den underskriftindsamling, hun har startet for at få politikerne til at bruge pengene langs Stenlillevej i stedet for på den eksisterende sti og skolestien.

Sikkerhed først

- Jeg siger ikke, at det er dårlige initiativer, men for mig er det komfort mere end sikkerhed, og det hjælper ikke dem, der skal køre til Stenløse for at tage toget fra stationen eller til gymnasiet, siger Marie, der også gerne vil have lavet bedre cykelsti fra Slagslunde til Slangerup.

Hun peger på, at Egedal Kommune har løst problemet mellem Ganløse og Farum ved at lave en såkaldt 2-i-1 vej med fede striber i hver sin side, så bilerne kører i et spor på den eksisterende vej og kun skal ud på cykelstien, når de skal passere hinanden.

- Hvis pengene ikke rækker til en cykelsti, så kunne det være en løsning, siger hun.

Billede

Marie Fogh cykler ad Stenlillevej til og fra stationen, så hun
kan tage toget til universitetet. Foto: Kim Rasmussen


Cykelsti var planlagt

Jacob Larsen Ørneborg, der bor på Stenlillevej med sin datter Sigga på to et halvt og tre andre børn i husstanden, bakker op om underskriftindsamlingen, der i skrivende stund er oppe på 150 underskrivere.

- Jeg har boet her i to måneder, og der er så mange farlige situationer, siger han, så han har allerede mistet lysten til at cykle med børn på Stenlillevej.

Derfor har han også stemt dørklokker hos naboerne for at gøre opmærksom på underskriftindsamlingen og i den forbindelse har han fået at vide, at kommunen for 16 år siden arbejdede på en rigtig cykelsti langs Stenlillevej, for en af naboerne havde fået brev om at afgive jord til den.

- Så de må have været langt, konstaterer Jacob.

Marie Fogh har også allerede været i kontakt med borgmester Karsten Søndergaard (V), der har gjort hende opmærksom på, at der har været borgermøder om budgettet, hvor hun kunne have givet sit besyv med om det.

Det ville Marie også gerne, hvis hun havde været opmærksom på det i sin travle hverdag med børnefamilien.

- Men pengene er jo ikke brugt endnu, så vi håber alligevel, at de vil lytte, siger hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?