24. oktober 2021
Det forventes, at de første vågere kan være klar til at påtage sig opgaven engang i det nye år - formentlig på et tidspunkt i foråret.
Det forventes, at de første vågere kan være klar til at påtage sig opgaven engang i det nye år - formentlig på et tidspunkt i foråret.
Foto: Iris
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15 vågere vil hjælpe døende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 vågere vil hjælpe døende
Opdateret 05. december 2016 kl. 06:40
Egedal - 03. december 2016 kl. 05:45
Af Annemette Ross Jensen

15 seriøst interesserede dukkede op, da Røde Kors Egedal holdt informationsmøde om den nye vågetjeneste, der skal sikre nærvær til døende i deres sidste timer. Det oplyser Anne-Mette Ratsach, der er formand for Egedal Røde Kors.

arrow Læs også: Mona kom til Danmark fra Syrien i 1958

- Det er helt fantastisk, at der er så mange, der er mødt op, for det er jo et tabubelagt emne. Ikke alle tør se i øjnene og vedgå, at der er mennesker, der dør alene og ensomme, og at det er en hjælp, at der bare er én, der sidder og er der, så man ikke er alene, siger Anne-Mette Ratsach.

Torsdag skrev Egedal Kommune og Røde Kors Egedal officielt under på samarbejdsaftalen om Vågetjenesten. Det foregik i Røde Kors Egedals kommende genbrugsbutik på Damgårdsvej 15 i Stenløse, og da både formanden og næstformanden i Social- og Sundhedsudvalget var forhindret, var det udvalgsmedlem Erhard Filtenborg (K), der repræsenterede og skrev under på kommunens vegne.

Han påpegede, at kommunen tidligere på året har vedtaget en »Værdighedspolitik for en værdig ældrepleje« med blandt andet en værdig død som et af temaerne.

- Vi ser derfor meget frem til det kommende samarbejde mellem frivillige, kommunens plejecentre og hjemmeplejen, sagde Erhard Filtenborg, der på kommunens vegne takkede Røde Kors og alle, der har været involveret i tilblivelsen af vågetjenesten i Egedal.

Anne-Mette Ratsach forventer, at de første vågere kan være klar til at påtage sig opgaven engang i det nye år - formentlig på et tidspunkt i foråret.

arrow Galopperende genbrug hos Den Sorte Hingst
03. december 2016 kl. 10:10 Opdateret: kl. 06:40
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?