3. marts 2021
Oversvømmelser fra Værebro Å bliver et af temaerne de næste fire år. Foto: Allan Nørregaard
Oversvømmelser fra Værebro Å bliver et af temaerne de næste fire år. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem valgtemaer i fokus de næste fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem valgtemaer i fokus de næste fire år
Egedal KV17 - 05. december 2017 kl. 10:21
Af Annemette Ross Jensen

Egedal Byråds syv partier er blevet enige om at realisere fem politiske emner i den kommende byrådsperiode. De er skrevet ind i et tillæg til den konstitueringsaftale, der skal endeligt vedtages på det konstituerende møde onsdag aften, skriver Frederiksborg Amts Avis.

For det første skal den økonomiske politik tages op til revision i 2018. Punkt nummer to pålægger byrådet at træffe politisk beslutning om etablering af nye plejeboliger og bo- og opgangsfællesskaber i 2018, så de kan stå indflytningsklare i 2021, hvor prognosen for antallet af ældre med demens indikerer, at der er brug for yderligere 30 plejeboliger til demente.

Tredje punkt er klimatilpasninger, hvor byrådet vil intensivere bestræbelserne på at løse de komplekse problemer med øgede vandmængder i Værebro Å i samarbejde med nabokommuner, lodsejere og andre aktører. Desuden skal projektet for omlægning af Stenløse Å gennemføres, så afledning af overfladevand fra Egedal By og øgede vandmængder gennem Stenløse by håndteres i en samlet teknisk løsning i samarbejde med Novafos A/S.

Som fjerde punkt vil byrådet belyse behov og muligheder for en bedre kollektiv trafik i kommunens mange bysamfund i samarbejde med bylaug og øvrige aktører.

»De nuværende buslinjer i hele Egedal kommune tages op til revision med henblik på bedre og mere interne buslinjer (bybusser).«, står der i aftalen.

Endelig nævner aftalen den ene million kroner, det gamle byråd har afsat til mere erhvervsservice i budgettet for 2018 og de kommende år.

»Kultur- og Erhvervsudvalget har til opgave i samråd med Egedals erhvervsforeninger at få større fokus på erhvervs- og beskæftigelsesområdet, herunder den kommende erhvervsudvikling.«, fastslår partierne i aftalen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 6. december.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?