2. december 2020
Cirka 250 mennesker var mødt op på Egedal Rådhus, hvor skoledebatten blev styret af journalist Martin Krasnik. Foto Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Cirka 250 mennesker var mødt op på Egedal Rådhus, hvor skoledebatten blev styret af journalist Martin Krasnik. Foto Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cirka 250 til skoledebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirka 250 til skoledebat
Opdateret 17. november 2017 kl. 13:25
Egedal KV17 - 16. november 2017 kl. 22:57
Af Annemette Ross Jensen

Der var fuldt hus i byrådssalen på Egedal Rådhus, da skolebestyrelserne og Egedal Lærerkreds torsdag aften inviterede til debat om folkeskolernes fremtid.

Cirka 250 var mødt op til debatten med de otte politikere i panelet, men selv om den veloplagte ordstyrer Martin Krasnik gjorde sit for at skaffe dem svar på, hvor politikerne vil finde de 12,3 millioner på skoleområdet i budgettet for 2019, så lykkedes det ikke rigtigt.

Rikke Mortensen (R) lagde dog ud med at understrege, at hun kun vil være med til reelle effektiviseringer - ikke serviceforringelser.

- Den store luns, man kan hente, er på klasseoptimering. Det er at behandle vores børn som kvæg. Det kan jeg ikke være med til, sagde Rikke Mortensen, der til gengæld godt vil være med til, at det nye byråd genåbner budgettet og ser, om det kan gøres anderledes.

Det ville Jeannett Tankred (AL) også gerne være med til, og Niels Lindhardt Johansen (K) pegede på, at Alternativet er de eneste, der kan sige, at de er ligeglade med det vedtagne budget.

- Rikkes problem er, at hun har været med til at lave budgettet, fastslog Niels Lindhardt Johansen, der til gengæld ikke havde et bud på, hvor de 12,3 millioner skal findes, før byrådet får analyserne af de fire områder, det har bedt om.

- Hvorfor er de analyser ikke lavet. Det bliver simpelthen lidt for belejligt, sagde Martin Krasnik.

Morten Lyager (S) understregede, at pengene skal findes uden serviceforringelser, men han ville heller ikke sige hvor, før analyserne er færdige, og det kunne formanden for Børne- og Skoleudvalget Carina Buurskov (V) heller ikke sige.

- Jeg ved det ikke, men det er effektiviseringer, vi har besluttet, og ikke besparelser, og vi må have tillid til grupperne og skolechefen, sagde hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 19. november.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?