23. september 2020
Sommeren har været domineret af flygtninge-situationen, hvor flere tusinde flygtninge rejste op gennem Europa. Det har dog intet at gøre med EU-afstemningen den 3. december. Foto: Scanpix
Sommeren har været domineret af flygtninge-situationen, hvor flere tusinde flygtninge rejste op gennem Europa. Det har dog intet at gøre med EU-afstemningen den 3. december. Foto: Scanpix
Foto: Jens Nørgaard Larsen/ScanpixDanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi stemmer ikke om asylregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi stemmer ikke om asylregler
Opdateret 25. november 2015 kl. 15:37
EU-afstemning - 21. november 2015 kl. 11:46
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste måneders flygtningestrøm op gennem Europa har naturligt skabt meget opmærksomhed omkring reglerne for asyl og integration. De har også været nævnt i debatten om EU-folkeafstemningen den 3. december, selvom det ikke er en del af afstemningen. Danmarks asyl- og udlændingepolitik ligger nemlig solidt i Danmark. Det skriver DAGBLADET.

arrow Læs også: 10 punkter er valgt fra

Der findes godt nok en række fælles EU-regler på asyl-området, blandt andet om hvornår man er asylansøger, hvor ansøgningen skal behandles og hvornår en asylansøger har ret til familiesammenføring.

Alle EU-lande bortset fra Danmark, England og Irland deltager i samarbejdet, og der er på nuværende tidspunkt ikke nogle politiske ønsker om at komme med i det samarbejde. Samarbejdet er derfor ikke med i den aftale om retsforbeholdet, som de fem ja-partier - Venstre, Socialdemokraterne, Radikale, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti - sætter til afstemning 3. december.

Så uanset om vi stemmer ja eller nej, holder vi os fortsat uden for både de nuværende og fremtidige fælles regler på området.

Danmark vil fortsat selv formulere og vedtage vores lovgivning om asyl, integration og udlændinge.

Folkeafstemningen er heller ikke et ja eller et nej til alle EU-traktater og -samarbejder, ligesom det heller ikke er en afstemning om Schengen-samarbejdet eller Dublin-forordningen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?