4. august 2020
Det var angiveligt et frokostmåltid med mad fra en ekstern leverandør, som er skyld i de voldsomt mange mavetilfælde på de to lokale fodboldskoler. Arkivfoto: Lars Schmidt
Det var angiveligt et frokostmåltid med mad fra en ekstern leverandør, som er skyld i de voldsomt mange mavetilfælde på de to lokale fodboldskoler. Arkivfoto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsomt maveonde sender børn fra fodboldskoler på hospitalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomt maveonde sender børn fra fodboldskoler på hospitalet

Mere end 100 børn og trænere fra fodboldskoler i Virum og Lyngby blev i sidste uge ramt af den salmonella-lignende bakterie yersinia.

Opdateret 15. juli 2020 kl. 14:11
Det Grønne Område - 15. juli 2020 kl. 09:20
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 100 børn og trænere, der i sidste uge deltog i fodboldskoler i Lyngby Boldklub og Virum-Sorgenfri Boldklub, er ramt af den salmonellalignende tarmbakterie yersinia. Og flere af dem har været på hospitalet.

arrow Læs også: Lyngby Boldklub: Vi er så kede af, at de har fået ødelagt deres første ferieuge

Smittet er ifølge DR Nyheder kommet gennem et frokostmåltid, som de to fodboldskoler fik leveret fra en ekstern leverandør. Madvarerne, som deltagerne er blevet smittet af, skulle angiveligt være pesto, icebergsalat og frikadeller. Men det vides endnu ikke med sikkerhed.

"-Vi er stadigvæk i opklaringsfasen af det her relativt store udbrud. Vi har besøgt virksomheden, som leverede maden til fodboldskolerne, sendt spørgeskemaer til deltagerne, vi stadig analyserer på, og så afventer vi svar på afføringsprøver," fortæller Jakob Munkhøj Nielsen, der er Fødevarechef i Fødevare København, til DR Nyheder.

Som smittet bliver man typisk syg efter mellem tre og syv dage, hvor symptomerne oftest er voldsom mavepine, feber og diarré.

Infektionen går i de fleste tilfælde over af sig selv, men 10-15 procent af de smittede kan opleve at få senfølger som hævelse og ømhed i kroppen samt udslæt, oplyser DR Nyheder.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?