3. august 2021
Konsulent Jacob Elkjær fra Globeteam er en af mændene bag systemet. Pressefoto
Konsulent Jacob Elkjær fra Globeteam er en af mændene bag systemet. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firma har udviklet løsning til digital overvågning af social afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firma har udviklet løsning til digital overvågning af social afstand

Det er fuldstændig anonymt, lover virksomheden Globeteam

Opdateret 10. juni 2020 kl. 07:00
Det Grønne Område - 09. juni 2020 kl. 15:00

Globeteam fra Virum har udviklet en it-løsning, der viser, hvor mange der er på arbejde, og i hvilke lokaler, der er størst koncentration af mennesker.

arrow Læs også: Virksomheder vil dele coronaviden gennem netværk

"Vi udviklede løsningen oprindeligt, fordi mange kunder vil gerne have bedre indsigt i, hvordan deres bygninger bliver brugt og udnyttet af medarbejdere og gæster. Men i forbindelse med udbruddet af COVID19 har vi modificeret og fokuseret en del af løsningen til at understøtte et aktuelt behov hos virksomhederne," siger konsulent Jacob Elkjær fra Globeteam i en pressemeddelelse.

Ifølge den er alle data fuldstændigt anonymiserede, så det er ikke muligt at følge en enkel medarbejders fysiske aktivitet, ligesom det ikke muligt at se, hvem der er tilstede i de enkelte lokaler.

Løsningen er målrettet alle virksomheder eller offentlige institutioner, som kan se fordelen i at få digital støtte til at leve op til myndighedskravene om blandt andet socialafstand. Løsningen vil i mange tilfælde kunne etableres på allerede eksisterende infrastrukturkomponenter som for eksempel intranet.

"Vi tror, at mange virksomheder vil kunne komme lidt hurtigere og meget sikre i gang med den fysiske genåbning med den viden, som man høster med løsningen, som ikke er specifik rette på COVID, men generelt tætheden i specifikke områder i virksomhederne," siger Jacob Elkjær.

Systemet kan blandt andet også bruges til at mindske madspild og effektivisere rengøring. Globeteam har allerede implementeret systemet i sit eget hovedsæde.

arrow Digitalisering skal redde virksomheder igennem coronakrisen
08. juni 2020 kl. 06:39 Opdateret: kl. 15:15
arrow Coronaen kan skubbe på digital udvikling i sundhedsvæsnet
08. juni 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 22:33
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?