16. oktober 2021
Tirsdag åbnede det nye laboratorium i Lyngby Storcenter. Foto: Pernille Borenhoff
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag åbnede det nye laboratorium i Lyngby Storcenter. Foto: Pernille Borenhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unikt testcenter for detailhandelen: Danmarks første RetailTech Lab er åbnet i Lyngby Storcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unikt testcenter for detailhandelen: Danmarks første RetailTech Lab er åbnet i Lyngby Storcenter

Flere iværksættere var i lighed med folk fra erhvervslivets top mødt frem for at byde det nye testcenter velkommen

Det Grønne Område - 19. juni 2020 kl. 11:45
Af Pernille Borenhoff

Kender du det? Trillekurven, du tog på vej ind i supermarkedet, skulle kun fyldes med et par liter mælk, et bundt gulerødder og nogle æg, men inden du når frem til kasseapparatet, er kurven proppet til bristepunktet.

arrow Læs også: Se billeder: Jul i Lyngby Storcenter for store og små

Ikke noget problem i sig selv, hvis du altså har penge på dankortet. Problemet opstår først for alvor, når du står ved kassen og ikke kan løfte den alt for tunge kurv op til båndet.

Sådan en situation kendte Gitte Freudendal kun alt for godt. Og en dag fik hun en god idé, nemlig at hun ville opfinde en anordning, der kunne løfte kurven op til båndet.

Idéen er nu sat i produktion, og 45 butikker landet over har fået installeret EasyShopper, som konceptet hedder.

"Indtil videre har vi solgt 90 enheder, og vi har også været vist på TV2 som inspirationshistorie," siger Gitte Freudendal, der tirsdag eftermiddag var i Lyngby Storcenter for at præsentere sin og firmaets idé.

FAKTA
Partnere og samarbejdspartnere i projektet er:
  • Lyngby-Taarbæk kommune, Lyngby-Taarbæk Vidensby, DTU Compute, DTU Skylab, DTU Science Park, Microsoft, COWI, Danske Shoppingcentre, DEAS, Lyngby Storcenter, Magasin du Nord, Cphbusiness, U/Nord, Handelsforeningen i Kgs. Lyngby, Danske Bank, Niras, Dansk Erhverv med flere.

Denne dag åbnede nemlig Danmarks første RetailTech Lab i overværelse af blandt andre direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, folketingsmedlem Tommy Ahlers (V) og formand for Vidensbyen Charlotte Mark, Microsoft Development Copenhagen. Alle ønskede de tillykke med indvielsen og gav ideen bag centret gode ord med på vejen.

Fremtidens detailhandel

Der er nemlig brug for nytænkning inden for detalihandlen, og tanken er, at laboratoriet skal være med til at understøtte og udvikle digitale løsninger og samarbejder.

"Håbet er, at den danske detailhandel vil tage labbet til sig og sørge for at få mest muligt ud af det. At de danske iværksættere vil se labbet som en unik mulighed for at teste deres løsninger sammen med detailhandlen og ikke mindst at få kundernes feedback, og at unge under uddannelse kan få øje på nye spændende jobs i denne branche," siger Marianna Lubanski, direktør i Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Retailtech Lab finder du på første sal i Lyngby Storcenter. Ved rulletrappen fra Lille Torv.

RetailTech lab er etableret af partnerne bag Vidensbyen i Lyngby og er en not-for-profit forening med flere end 80 medlemmer placeret i og omkring DTU.

Sofia Osmani, borgmester Lyngby-Taarbæk Kommune og næstformand i Vidensbyen er begejstret, forklarer hun til Vidensbyens hjemmeside:

”Det kan være med til at skabe helt nye muligheder, hvor teknologien kommer til at drive og understøtte handlen og oplevelserne for kunderne. Vi glæder os til resultaterne, som skal kunne udbredes, så det gavner alle byer med handel.”

Claus Nielsen, direktør på DTU og formand i Vidensbyen, er enig:
”Det er helt fantastisk, at vi har fået dette projekt til at lande i Vidensbyen, som kan ruste os til en fremtid, vi ikke rigtigt kender, men dog ser konturerne af.”

”RetailTech Lab i Lyngby skal være en national sandkasse og et udstillingsvindue, hvor vi kan inddrage borgere og besøgende i test i tæt samarbejde med forskere, studerende og iværksættere. Vi vil glæde os til rulle labbet ud i byen og invitere alle interesserede fra hele landet med ombord,” udtaler direktør Marianna Lubanski, Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Michael Dupont, forretningschef i Magasin og formand for Handelsforeningen i Kgs. Lyngby, siger:

”Jeg håber, at det giver anledning til, at vi nu kan få løftet den laveste fællesnævner inden for digitaliseringen af de mindste retailere i byen. Der er et stort behov for, at vi får skubbet på og vist dem vejen og vigtigheden af implementeringen af den teknologiske udvikling.”

arrow Ny ostehandler i Lyngby Storcenter: 'Ost trender som aldrig før'
06. november 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 13:27
Rejser du til udlandet i år?