21. september 2021
Flotte dansenumre har altid hørt med til revyerne. Her får revystjernen og danserne et glas i baren ? ovenikøbet til hest, slutningen af 1930?erne. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Flotte dansenumre har altid hørt med til revyerne. Her får revystjernen og danserne et glas i baren ? ovenikøbet til hest, slutningen af 1930?erne. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens lokalhistoriske billede: Cirkusrevyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens lokalhistoriske billede: Cirkusrevyen
Det Grønne Område - 24. juli 2021 kl. 11:31
Af Mette Henriksen, stadsarkivar ved Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken er Danmarks største revy. Det hele startede i 1935 med revystjernen Liva Weel på scenen.

arrow Læs også: Ugens lokalhistoriske billede: Første skoledag i Raadvad

Cirkusrevyen er i fuld gang med endnu en sæson, og for mange gæster er det en fast tradition at tilbringe et par underholdende timer i revyteltet på Dyrehavsbakken.

Revykonceptet består af en række selvstændige numre, og da revyen stadig var ung, var underholdningen uforpligtende og folkelig. Revyen har dog udviklet sig gennem tiden, og det er ikke altid kun hyggelig underholdning, der er også skarpe satiriske kommentarer til den aktuelle politiske situation.

Cirkusrevyens første sæson blev lanceret i 1935 af restauratør Carl Petersson, skuespillerne Osvald Helmuth og Oscar Holst og musiker Herman Gellin. Initiativtagerne fik rejst et telt med plads til over 1.000 tilskuere på Bakken, og på programmet det første år var blandt andet kendinge som Osvald Helmuth, Ludvig Brandstrup og Liva Weel. Liva Weel var en af de store stjerner på de skrå brædder i Cirkusrevyen gennem mange år.

På grund af el-rationeringen under krigen måtte man i 1945 flytte revyen til København. Her blev teltet rejst på resterne af det saboterede Forum. Under besættelsen fungerede revyer som et nationalt samlingspunkt, og her kunne man antyde det usagte som et bidrag til modstanden mod den tyske besættelse. Med befrielsen kom teltet atter tilbage på Bakken og med Liva Weel på plakaten med "Sig de ord du ved". I 1950 optrådte Live Weel for sidste gang i Cirkusrevyen.

Da teaterdirektør Oscar Holst døde i 1953, blev posten overtaget af Ib Schønberg indtil 1955, hvorefter Stig Lommer kortvarigt trådte til. Herefter fulgte i 1956 Povl Sabroe, og Preben Kaas i 1971-1977. Efter en enkelt sæson i 1978 med varieté kom Sejr Volmer-Sørensen til, efterfulgt af Grethe Sønck frem til 1984, hvorefter teltets nuværende direktør, Torben "Træsko" Pedersen, kom til.

arrow Ugens lokalhistoriske billede: Isenkræmmeren ved Torvet
15. august 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:43
arrow Ugens lokalhistoriske billede: Dampskibe til og fra Taarbæk
07. august 2021 kl. 11:34 Opdateret: kl. 10:43
arrow Ugens lokalhistoriske billede: På sommerudflugt med Baadfarten
31. juli 2021 kl. 11:51 Opdateret: kl. 13:17
Synes du, at kommunen er der for dig?