22. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstilling i Lyngby Storcenter: Bjørn Wiinblad og Ib Spang Olsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling i Lyngby Storcenter: Bjørn Wiinblad og Ib Spang Olsen

Storcenteret byder ikke bare på gode tilbud, men også kunstneriske oplevelser i efteråret.

Det Grønne Område - 24. september 2021 kl. 11:45
Af Signe Steffensen

Værker af de to kendte kunstnere Bjørn Wiinblad og Ib Spang Olsen kan lige nu opleves i to nye udstillinger i Lyngby Storcenter,

Udstliingen med udvalgte illustrationer af Ib Spang Olsen er blevet til i samarbejde med Nivaagaard Malerisamling. I forbindelse med udstillingen kan man også se flere sjove videoer, hvor man rigtig kan studere Ib Spang Olsens streg og høre hans genkendelige stemme.

Men man kan også lade sig inpirere af det eventyrlige univers.

den 25. september. Kl.11-15, på Lille Torv kan man deltage i en workshop og lave sit helt eget eventyrlige papirværk med inspiration fra Ib Spang Olsens illustrationer. Kunstner Lisa Marie Frost fra Nivaagaards Malerisamling guider og vejleder dig ind i papiruniverset.

Wiinblad

I et samarbejde med Det Blå Hus har Lyngby Storcenter også etableret en udstilling med Bjørn Wiinblads værker og fortællingen om Bjørn Wiinblad.

lørdag den 25. september og lørdag den 9. oktober kl.11-14, kan man møde Bjørn Wiinblads malerpiger i Lyngby Storcenter og se hvordan de yndefuldt kreerer og maler keramik til butikken i Det blå hus.

"Bjørn Wiinblad boede og arbejdede i Schweiz, men når han var i Danmark, boede han i Det Blå Hus i Lyngby. I sit testamente skrev han, at huset efter hans død, skulle stå åbent for besøgende. -Det skulle være et levende museum med malerpiger der malede og René Schultz, der kendte og arbejdede for Bjørn Wiinblad, skulle vise værkstedet og boligen frem for gæsterne. Da huset fik museumsstatus i 2010, fandt man frem til fire af de gamle malerpiger, der alle var oplært af Bjørn Wiinblad i begyndelsen af 70´erne. De ville heldigvis meget gerne genoptage arbejdet og sjovt nok, så var det som at køre på cykel. -Man glemmer det aldrig. Pigerne satte sig ned, efter 35 års pause og malede, som havde de lige rejst sig fra arbejdet den gang. I dag er det gamle pottemageri lavet om til forretning, der drives af Eva Schultz. Her bliver Bjørn Wiinblads håndmalede figurer solgt. De kæmpestore ovne er blevet fjernet, så der blev plads til en hyggelig café." Det skriver Lyngby Storcenter i en pressemeddelelse.

Udstillingerne kan opleves til og med den 31. oktober.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?