6. juni 2020
Der skal ikke kun tages hensyn til trafikken men også til kulturen og træerne, når Lundtoftegårdsvej skal indrettes til at betjene byudviklingen i området, mener DN. Foto: Frank S. Pedersen
Der skal ikke kun tages hensyn til trafikken men også til kulturen og træerne, når Lundtoftegårdsvej skal indrettes til at betjene byudviklingen i området, mener DN. Foto: Frank S. Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træfældning på Lundtoftegårdsvej: Foreninger arbejder på en alternativ trafikløsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træfældning på Lundtoftegårdsvej: Foreninger arbejder på en alternativ trafikløsning

Naturfredningsforeningens klage til Planklagenævnet om den manglende høring inden dispensationerne blev givet står ved magt

Det Grønne Område - 21. maj 2020 kl. 11:45
Af Frank S. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag eftermiddag modtog Hans Nielsen på Danmarks Naturfredningsforenings vegne besked fra kommunen om den orientering/dialog i lokalområdet omkring den nordlige del af Lundtoftegårdsvej, som Byplanudvalget har sat i gang. Senest 3. juni skal input eller bemærkninger i forhold til sagen sendes til kommunen. Og de kan bare vente sig.

"Vi arbejder allerede på et alternativt forslag for området, og skal lige have det afstemt i forhold til vores trafikeksperter," fortæller Hans Nielsen.

Flere forslag
Han er formand Danmarks Naturfredningsforening Lyngby-Taarbæk, der i denne sag har slået sig sammen med blandt andre Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk.

"Vi vil gerne komme med mere end et forslag, så Byplanudvalget har noget at vælge imellem på deres møde 10. juni," siger han, og ser foreningernes alternative løsninger som i bedre balance, end den løsning, som de oprindelige dispensationer er udtryk for.

"De er den ideelle løsning for en trafikplanlægger. Men områdets kulturskatte og træerne skal også tages i betragtning for at holde en balance mellem det praktiske og de særlige hensyn. Man skal bøje sig lidt mod de særlige hensyn," mener Hans Nielsen.

Klage over manglende høring

Allerede inden den fornyede belysning i Byplanudvalget og Teknik- og Miljøudvalget af sagsforløbet omkring kommunens dispensation til sig selv havde Danmarks Naturfredningsforening Lyngby-Taarbæk i mandags sendt en formel klage over den manglende høring til Planklagenævnet.

Og den klage bliver ikke trukket tilbage, trods den nye situation.

"Det her kalder de en orientering og dialog, men det er vel stadig ikke en høring. Så klagen over fremgangsmåden trækker vi ikke tilbage," slutter formand Hans Nielsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?