26. maj 2020
Først til august kan svømmerne fra Lyngby Svømmeklub hoppe i bassinet i Lyngby Svømmehal og Virum Svømmehal på Fuglsanggårdsskolen.
Først til august kan svømmerne fra Lyngby Svømmeklub hoppe i bassinet i Lyngby Svømmehal og Virum Svømmehal på Fuglsanggårdsskolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmerne oppe af bassinet indtil midt i august: Mavebøjninger på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmerne oppe af bassinet indtil midt i august: Mavebøjninger på land

De 2.000 medlemmer i Lyngby Svømmeklub må vente med at komme i vandet til medio august.

Det Grønne Område - 19. maj 2020 kl. 08:00
Af Mikael Østergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en nedslået klubmanager i Lyngby Svømmeklub, Mads Claussen, der i sidste uge læste regeringens udmelding for genåbning af idrætslivet. Her står svømmehaller sammen med fitnesscentre sidst i rækken med forventet genåbning medio august.

"Jeg frygtede det, men havde et lille håb om, at vi kunne åbne for vore 200 konkurrencesvømmere nu og for de øvrige 1.800 medlemmer i juni. Men sådan gik det desværre ikke", siger Mads Claussen. Regeringens udmelding om, at svømmehaller først må genåbne i august, betyder, at klubbens konkurrencesvømmere må nøjes med at lave mavebøjninger og andre øvelser på land i små grupper på 6-7 deltagere og en træner, og det frustrerer Mads Claussen:

"Det tager år at skabe en dygtig svømmer, og først hjemmetræning og nu træning i små hold har en meget begrænset effekt for en konkurrencesvømmer, så jeg er meget bekymret for deres form. Men det største problem er, at vi ikke kan give klubbens øvrige 1.800 medlemmer den svømmetræning, de er blevet stillet i udsigt. Og hvordan skal det gå, når svømmehallerne genåbner i august? Hvor mange må der være i bassinet samtidig. Det ville jeg gerne have svar på".

Alternativ træning

I ventetiden har Lyngby Svømmeklub tænkt alternativt for de ældste svømmere: Dryland i regnvejr, cykeltur i grupper og open water træning.

"Men effekten af open water træning er begrænset, når det er så koldt. Når det bliver varmere, bliver det bedre i Øresund og Furesøen. Men vi kæmper hårdt og gør alt for at skabe gode træningsbetingelser", siger Mads Claussen.

Næste udfordring bliver afholdelse af klubbens sommer camps. Det sker i hvert fald ikke i sommerferien, men muligvis i august. Til den tid håber Lyngby Svømmeklub også, at der igen er kommet gang i tilgangen af nye medlemmer. Normalt får klubben 300-400 nye medlemmer i maj, juni og juli, men det sker ikke i år.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?