25. oktober 2020
Templet hører gerne fra nogen, der har plads til at afvikle koncerter.
Templet hører gerne fra nogen, der har plads til at afvikle koncerter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spillestedet Templet søger nye lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillestedet Templet søger nye lokaler

Templet har været lukket siden marts og udskudt eller aflyst alle koncerter. Både rocken og jazzen søger med lys og lygte efter et midlertidigt lokalt spillested, hvor koncerterne kan afvikles

Det Grønne Område - 12. oktober 2020 kl. 18:30
Af Pernille Borenhoff

Templet i Lyngby har ikke afviklet koncerter siden februar måned. Og alle koncerter er aflyst - foreløbig til og med 31. oktober.

"Lige nu har vi en række koncerter, som er bookede, og som vi håber at afvikle derefter," siger spillestedsleder Cecilia Cresso

Cecilia er eneste ansatte i Templet.

Det øvrige mandskab til afvikling af koncerter består af frivillige. Og de må godt stadig være i Templet ifølge afstandskravene. Det samme gælder for ungdomsskolen, der også benytter nogle af Templets lokaler.

"Men vi er ikke åbent for offentlige arrangementer. Vi er et lille spillested med begrænset fysisk plads og efter en nøje gennemgang af de krav som Sundhedsstyrelsen stiller til afvikling af koncerter med hensyn til antal personer, ensretning, afstand, serveringsforhold osv., har vi vurderet, at det med de nuværende retningslinjer ikke er muligt at gennemføre koncerter i Templets lokaler," siger hun.

De koncerter, der ikke har kunnet afvikles, er enten blev aflyst eller udskudt.

I disse dage er Cecilia Cresso i forhandling med aktører, der måske kan tilbyde lokaler, hvor der kan afvikles koncerter.

"Vi har talt med private aktører, men vi kan ikke gå ud med noget endnu. Vi forhandler med flere og håber meget, at det kommer på plads snart," siger hun.

Økonomisk skal det ifølge hende nok løbe rundt.

"Det har været bestyrelsens fremmeste mål, at vi skal kunne komme igennem det uden at gå under økonomisk. Men det betyder også, at alle udgifter holdes lavt," siger Cecilia Cresso, der fortæller, at Templet i kampen for at holde udgifterne på et absolut minimum har slukket samtlige køleskabe og skruet godt ned for varmen.

Klaver og plads til 50

Jazzklubben udskød fire af forårets koncerter til efteråret. To af efterårets koncerter er blevet afholdt. Dog ikke i Templet, der jo er lukket for koncerter, men på Lindegaarden i Bondebyen. Det fungerede ifølge formanden Rolf Aagaard-Svendsen rigtig fint, men er ikke en mulighed fremover, da lokalerne er udlånt til anden side.

"Vi søger desperat efter et lokale med klaver og med adgang fra kl. 18, så der kan afholdes koncert fra kl. 20-22. Lokalet skal være mindst 120 kvadratmeter, så der er plads til 50 mennesker inklusive tilhørere, musikere og lydtekniker," siger Rolf Aagaard-Svendsen.

Et andet krav er, at der skal være gode adgangsforhold. Til gengæld kommer jazz-klubben selv med lydanlægget.

Den 21. oktober er planlagt en dobbeltkoncert med Cold Sweat Septet (Lyngby-Taarbæk Musikskole) og Birgitte Soojin/Jakob Roland Duo.

"Vi må taget det fra koncert til koncert, indtil vi finder en mere permanent løsning," siger Rolf Aagaard-Svendsen.

På Templets og jazzklubbens hjemmesider kan man holde sig opdateret.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?