24. september 2020
Henrik Sazgren har i lange perioder opholdt sig ved Thule, hvor han har fulgt og fotograferet fangerne.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Sazgren har i lange perioder opholdt sig ved Thule, hvor han har fulgt og fotograferet fangerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sophienholm: Saxgren, Sylvester og skønne kreationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sophienholm: Saxgren, Sylvester og skønne kreationer

Sophienholm har sammensat et udstillingsprogram for 2020 med farverig og sprudlende samtidskunst

Det Grønne Område - 10. februar 2020 kl. 08:00
Af Pernille Borenhoff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sophienholm har sendt kataloget for 2020 på gaden, og heri kan man læse, at året byder på udstillinger med både foto, malerier, skulpturer, film, musik, glas og design.

arrow Læs også: Udstilling: Henrik Saxgrens fornemmelse for Thule

"Jeg synes, at vi har sammensat nogle spændende udstillinger med farverig og sprællende samtidskunst," siger udstillingsleder Benedicte Bojesen.

Første udstiller er Henrik Saxgren, der fra 22. februar til 19. april viser fotografier fra Grønland.

Henrik Saxgren har i lange perioder opholdt sig i Nordvest-Grønland, hvor han har levet med Thules måske sidste reelle fangersamfund og deltaget i fangst og jagt på hvalros, narhval og isbjørn. Udstillingen, der efterfølgende vises umiddelbart efter på Johannes Larsen museet i Kerteminde, ledsages af en stor, illustreret bog om emnet.

Vibskov og Leif i parken

Leif Sylvester behøver næppe nogen større præsentation.

Da han for 10 år siden udstillede på Sophienholm, blev det et af stedets hidtil mest besøgte udstillinger.

Leif Sylvester fylder nu 80 år og er tilbage med udstillingen 'Tilfældighedernes Spil', der primært præsenterer nye værker. Både malerier, film og skulpturer. Alt sammen leveret med humor og ramasjang. Eftertænksomhed og alvor.

"I forbindelse med udstillingen bliver der en del optræden. Blandt andet koncerter med Leif Sylvester og nogle af de musikere, han oftest spiller sammen med," siger Benedicte Bojesen.

Sommeren byder på en poetisk dobbeltudstilling med Lars Abrahamsen og Ida Wieth. Her møder man moderne glas-design og voldsomme træskulpturer.

Det er en udstilling, der er blevet skabt til Sophienholm.

Mange talte om Henrik Vibskov, da han for år tilbage ankom til bal på slottet iført strikhue. Designeren og musikeren Henrik Vibsko er ikke bange for at skille sig ud fra mængden, og det vil man med al tydelighed kunne se i efterårets udstilling på Sophienholm. Det er udstillingsleder Benedicte Bojesen, der kontaktede ham, fordi hun synes, at han laver interessante ting i spændingsfeltet mellem design, mode og kunst.

"Vi havde for en del år siden en meget velbesøgt og smuk udstilling med Maria Sander, der også opererer i samme felt som Vibskov. Og jeg synes, at det kunne være sjovt med et udstilling med ham. Samtidig giver udstillingen mulighed for at lave andre arrangementer, end dem, vi eller tilbyder. Blandt andet lys- og modeshow i parken," siger Benedicte Bojesen, der bestemt ikke er den eneste udstillingsleder, der har et godt øje til ham.

Vibskov har været repræsenteret på prominente steder som 21st Museum of Contemporary Art Kanazawa i Japan, MoMA i New York samt Palais de Tokyo i Paris. Han er hædret med flere priser i ind- og udland, herunder Thorvald Bindesbøll Medaljen i 2016. I øvrigt samme år som tophuen og slottet var samtaleemne.

Året byder også på to gruppeudstillinger. Den igangværende udstilling med kunstnersammenslutningen Corner kan ses til den 16. februar, og årets sidste udstilling er traditionen tro med Lyngby Kunstforening. I udstillingen Den vågne Drøm præsenterer 12 figurative kunstnere værker der bevæger sig mellem virkelighed og surrealisme.

I forbindelse med samtlige udstillinger er der guidede rundvisninger samt arrangementer.

Se www. sophienholm.dk for yderligere oplysninger eller hent kataloget på Sophienholm.

arrow I Portnerboligen ved Sophienholm: Sofastykker, klude og blæksprutter
11. februar 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 14:24
arrow Drømmehaver i Lyngby-Taarbæk
07. februar 2020 kl. 07:02 Opdateret: kl. 13:38
Har debatten om sexisme taget overhånd?