24. juli 2021
Igen i år har kommunens børn kunnet prøve at lave film som et sommertilbud fra Kort & Dokumentar Filmskolen. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Igen i år har kommunens børn kunnet prøve at lave film som et sommertilbud fra Kort & Dokumentar Filmskolen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerbørn i Lyngbys filmoase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerbørn i Lyngbys filmoase

Som en del af kommunens tilbud til børn i sommerferien har Kort. & Dokumentar Filmskolen igen givet plads til de 11-14-årige

Det Grønne Område - 16. juli 2021 kl. 05:30

Igen i år er der sommerbørn i De danske filmstudier - Danmarks ældste filmstudie i Lyngby.

Som en del af Lyngby Tårbæk kommunes tilbud til børn i sommerferien har Kort & Dokumentar Filmskolen for andet år i træk haft et tilbud, hvor kommunens børn hygger sig og lærer en masse om at lave film.

Hver morgen stiller tolv 11-14-årige klar til nye filmudfordringer. De har arbejdet med at lave film med deres mobiltelefoner. De har klippet og redigeret filmene og lært, hvordan man ved brug af lyd- og lyseffekter kan ændre på filmen og skabe en bestemt stemning, beretter Kort & Dokumentar Filmskolen i en pressemeddelelse.

Sammen med Kathrine Voigt, skuespiller, initiativtager og skaber af Skuespillerværkstedet, lærer børnene om idéudvikling, at lave et storyboard, hvordan filmoptagelser fungerer samt klippe- og redigeringsprocessen.

Børnene samarbejder i forskellige grupper, og udvikler sammen en idé til deres filmprojekt. Det kan være en historie med en sjov fortælling, eller måske et drama der udspiller sig.

Alle har deltaget i filmene, både som instruktør, kameramand og som skuespiller. Når filmen er i hus, har børnene klippet film sammen i iMovie.

Målet for ugen er, at alle har lavet 2-3 film. Og fredag, da de sidste film var kommet på plads, var der premiere på filmene med popcorn og saftevand.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022