24. oktober 2020
Med sit speed og sine proptrækkerdriblinger sendte Gustav Marcussen ofte sine modstandere på glatis. Foto: Fodboldbilleder.dk
Med sit speed og sine proptrækkerdriblinger sendte Gustav Marcussen ofte sine modstandere på glatis. Foto: Fodboldbilleder.dk
Foto: ©Per Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal til Uerdingen: 'Gus' går i store danskeres fodspor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal til Uerdingen: 'Gus' går i store danskeres fodspor

Lyngby Boldklub har solgt Gustav Marcussen til Uerdingen 05.

Det Grønne Område - 30. september 2020 kl. 15:00
Af Mikael Østergaard

Der er mangel på målfarlige angribere i Lyngby Boldklub, og nu er der én færre til at sende bolden i nettet.

Lyngby har nemlig solgt 22-årige Gustav Marcussen til KFC Uerdingen 05, der spiller i den tyske 3. Bundesliga, og som tidligere har haft danskerne Jan Bartram, Brian Laudrup, Jan Heintze, Jess Thorup og Andreas Maxsø på lønningslisten.

Lyngby ville gerne have beholdt Gustav Marcussen, men dels vil 'Gus' gerne udleve drømmen om et udlandseventyr, dels er klubbens økonomiske politik at tjene penge på salg af unge talenter til udlandet.

Gustav Marcussen har spillet 11 år i Lyngby, hvor han fik debut på førsteholdet som 19-årig. Forventningerne var store til Gustav Marcussen, der hurtigt blev fast mand på holdet.

Han er hurtig og en dygtig dribler, der kan gå begge veje rundt om en modstander. Netop evnen til at skabe overtal i 1-1 situationer gjorde ham til en vigtig brik i kontraangreb, men i sidste sæson mistede han lidt af gennembrudskraften og tilbragte en del tid på udskiftningsbænken.

Det har også været situationen i denne sæson, hvor Gustav Marcussen er blevet sendt på banen i kampens afslutning. Så på den baggrund synes et skifte naturligt.

Gustav Marcussen nåede at spille 84 kampe og score syv mål.

"Nu får jeg muligheden for at forfølge drømmen om at prøve kræfter med udlandet. Det bliver spændende, men også lidt skræmmende at komme alene til et andet land. Samtidig er det vemodigt at forlade sin hjerteklub, men jeg håber på et tidspunkt at vende tilbage og spille i den blå trøje", siger Gustav Marcussen.

Det er ikke første gang, Lyngby Boldklub sælger en ung førsteholdsspiller til en ambitiøs tysk 3. Bundesligaklub. I 2013 solgte klubben Yussuf Poulsen til RB Leipzig, der i dag ligger i toppen af Bundesligaen med Yussuf Poulsen som en central spiller.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?