13. juni 2021
Bodil Kornbek og Simon Pihl Sørensen er to lokalt fremtrædende socialdemokrater. Men i sagen om udbud af Lyngby Stadion har de ikke kunnet finde fælles fodslaw.
Bodil Kornbek og Simon Pihl Sørensen er to lokalt fremtrædende socialdemokrater. Men i sagen om udbud af Lyngby Stadion har de ikke kunnet finde fælles fodslaw.
Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Simon Pihl om splittelsen i Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Pihl om splittelsen i Socialdemokratiet

Viceborgmesteren og gruppeformanden havde helst set, at hans gruppe havde stemt sammen i sagen om Lyngby Stadion. I stedet var den delt i to.

Det Grønne Område - 07. maj 2021 kl. 11:45
Af Lars Schmidt

Konservative, Radikale og SF kunne godt finde ud af at blive internt enige om, hvad der skulle stemmes, da kommunalbestyrelsen skulle afgøre, om Lyngby Stadion skulle sendes i udbud.

Men kommunalbestyrelsens næststørste parti, Socialdemokratiet, kunne ikke. Partiet var delt i to, og det betød, at to af medlemmerne stemte for et udbud og to imod.

Tilhængerne var viceborgmester Simon Pihl Sørensen og Ib Carlsen. Modstanderne var socialudvalgsformand Bodil Kornbek og Silas Mudoh. De to fik følgeskab af løsgængerne Henriette Breum og Inge Sandager samt Henrik Bang (EL).

Men den socialdemokratiske splittelse i sagen stikker ikke dybt, forsikrer gruppeformand og viceborgmester Simon Pihl Sørensen Det Grønne Område:

”Jeg kan bedst lide, når vi står samlet. Men sådan er det nu en sjælden gang, og det skal der selvfølgelig være mulighed for. Det ser vi i alle partier. Vi bor jo ikke i et sogn i Nordkorea. Gudskelov. Det er helt udramatisk og handler om den konkrete sag,” siger han:

”Det, der ærgrer mig i denne sag, er i virkeligheden mere det, der har fundet sted udenfor rådhuset. Vi har set en grotesk grad af misinformation.”

Hvor langt tror du Danmark når ved EM