18. juni 2021
Flagene var hejst, og der var god stemning i byen til genåbningen. Foto: Line Barklund
gallery icon

Se billedserie

Flagene var hejst, og der var god stemning i byen til genåbningen. Foto: Line Barklund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Maskotter og musik i gaden, da byen åbnede igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Maskotter og musik i gaden, da byen åbnede igen

I lørdags fejrede det centrale Lyngby, at byen er åbnet igen efter den seneste nedlukning.

Det Grønne Område - 11. maj 2021 kl. 06:00

I lørdags markerede Handelsforeningen for Kgs. Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk kommune, at byen atter er åbnet op. Det skete med flag og balloner i gadebilledet, musik på gader og stræder og indvielsen af en ny historisk handelsrute.

Byen er genåbnet, og det er nu atter muligt at shoppe i alle byens butikker, nyde en kop kaffe på en fortovscafé, spise frokost på en restaurant og i det hele tage nyde, at Kgs. Lyngby er tilbage. Det blev markeret med en fejring i byen i lørdags.

Genåbningsfesten i lørdags følges af en generel genåbning af mange aktiviteter rundt om i kommunen. Svømmehaller, Idrætsbyen, Virumhallerne, Sophienholm og Stadsbiblioteket er blandt tilbuddene, som er åbne eller åbner snart.

På de lokale hjemmesider kan man læse mere om åbningstider og adgangskrav: Idrætsbyen, Virumhallerne, Sophienholm, Stadsbiblioteket.

Musik og maskotter

Flagene var hejst, og byens butikker var pyntet med balloner for at fejre genåbningen i byen og sige velkommen tilbage. Der kunne naturligvis ikke være tale om en stor genåbningsfest, så dagen blev markeret med små festlige indslag. F.eks. kunne man møde nogle af byens maskotter, der gik rundt i byens gader og spredte smil og glæde til børn og forbipasserende. Rundt omkring kunne man også opleve "Musik i bevægelse", hvor forskellige musikere stillede sig op og gav et par numre, inden de bevægede sig videre til et nyt sted i byen.

Fejringen blev også brugt til at introducere en ny historisk handelsrute, der er et samarbejde mellem Handelsforeningen og Stadsarkivet. På 15 poster, foran udvalgte butikker, kan man scanne en QR-kode og få historier om byens huse og butikker før og nu. Projektet er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune i forhold til at fremme byliv og kultur.

Handelsforeningen havde også et telt på hjørnet af Hovedgaden og Klampenborgvej, hvor man kunne melde sig ind og blive borgermedlem af Handelsforeningen og på den måde støtte op om handelslivet og byen.

Genåbningen blev en festlig dag og var samtidig med til at markere, at byen heldigvis går mod lysere tider efter en lang nedlukning.

las

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?