25. september 2021
12DGO Foto Frederikke Friderichsen dissing benny andersen
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Benny fik sin buste - se her, hvor du finder den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Benny fik sin buste - se her, hvor du finder den

Billedhugger Stine Ring Hansen har skabt landets første buste af Benny Andersen. Lørdag fik den sin plads ved Sophienholm

Det Grønne Område - 12. maj 2021 kl. 06:00

Selvfølgelig skulle Benny Andersen have en buste. Spørgsmålet var bare hvordan og hvornår.

Men ved gode kræfters indsats - primært Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk kommune - lykkedes det at indsamle private midler til opførelse af en bronzebuste. Og i lørdags blev busten - i øvrigt landets første - af den folkekære forfatter og musiker afsløret på Sophienholm, hvor han for al evighed vil stå ved Portnerboligen og kigge ud over søen og parken.

Busten er skabt af billedhuggeren Stine Ring Hansen.

"Vi har villet give Benny Andersen et varigt minde, for han har betydet - og betyder meget - for mange mennesker med sine fine, livskloge og finurlige digte. Og da Benny Andersen boede en stor del af sit voksne liv i Lyngby, var det indlysende for os, at busten skulle opstilles her i Lyngby-Taarbæk kommune. Og den skulle stå ved Portnerboligen på Sophienholm, fordi Benny Andersen boede der i flere år, og fordi busten vil være en naturlig del af skulptursamlingen i Sophienholms park," siger Dorete Dandanell, formand for Historisk-Topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk kommune, der har taget initiativ til indsamlingen til busten.

Ved afsløringen var der taler af Benny Andersens enke Elisabeth Ehmer, borgmester Sofia Osmani og Henrik Brade Johansen.

Sidstnævnte på vegne af Historisk-topografisk Selskab. Johannes Riis, Benny Andersens forlægger fra Gyldendal, sagde også et par ord.

Lisbet Andersen, Benny Andersens datter, læste et par af sin fars digte op, og forfatter Indra Jonas Kure Klit præsenterede sin helt nye 'Malebog for Børn og Barnlige Sjæle, frit efter Benny Andersen.

Dodo&Band stod for musikken med et par jazzede nyfortolkninger af klassikere som "Svantes lykkelige dag" og "Barndommens Land".

Busten skulle have været afsløret den 7. november på Benny Andersens 91 års fødselsdag, men pga. forsamlingsforbuddet kunne det først blive nu.

Husk i øvrigt at kigge på skulpturens bagsiden. Her åbenbarer sig ord hentet fra Bennys univers./peb

Stemmer du til kommunalvalget i år?