17. juni 2021
Studieboligbyggeriet BaseCamp, der har organiske former og facadeplader i trælook, er designet med udgangspunkt i den omgivende natur. Pressefotos
gallery icon

Se billedserie

Studieboligbyggeriet BaseCamp, der har organiske former og facadeplader i trælook, er designet med udgangspunkt i den omgivende natur. Pressefotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: BaseCamp fletter sig ind i Sorgenfris natur - de første beboere er flyttet ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: BaseCamp fletter sig ind i Sorgenfris natur - de første beboere er flyttet ind

Studieboligbyggeriet er med organiske former og facader i trælook designet til at falde ind i den omgivende natur. De første beboere er allerede flyttet ind

Det Grønne Område - 22. november 2020 kl. 17:45

Naturen udgør inspirationskilden til studieboligbyggeriet BaseCamp i Sorgenfri, der med sine organiske former og facader i trælook er designet til at falde ind i den omgivende natur.

arrow Læs også: Se billeder: Fantastiske Dyrehaven indsvøbt i efterårsfarver

BaseCamp består af 639 ungdomsboliger, 48 seniorboliger, 99 company apartments og et rundt fælleshus i midten. De første beboere er allerede flyttet ind, og flere flytter løbende ind.

"Med afsæt i visionen om at skabe et byggeri, der fletter sig ind i naturen, er formerne inspireret af naturen. Byggeriet er derfor hverken lige eller symmetrisk, det er organisk og snoet i formen - akkurat ligesom naturen er det," fortæller arkitekt og partner hos Lars Gitz Architects Jon Clausen i en pressemeddelelse.

Kan gå en tur på taget

Når beboerne har brug for luft til hovedet, kan de gå en tur på taget af deres bolig. Det er nemlig muligt at gå fra park til tag, hvorpå der er skabt grønne oaser, der inviterer til ophold.

"Det karakteristiske for BaseCamp Lyngby er blandt andet det forbundne forløb, der starter på terræn i den ene ende og bevæger sig gennem et bugtet forløb og op på taget. Man går via en sti med opholdsterrasser og udkigspunkter, hvorfra man kan nyde udsigten til Lyngby Sø," fortæller Jon Clausen og fortsætter:

"Desuden er studieboligerne skabt med tanke på fællesskab. Med fællesområder, fælleskøkkener og opholdsarealer er der plads til at være sammen med andre. Byggeriet bringer derfor ikke blot beboerne tættere på naturen, men også på hinanden."

Bæredygtige facadeplader

Naturen er ikke mindst indtænkt i byggeriets facader, der er beklædt med Rockpanel Woods. Facadepladerne består af stenfibre, men ligner træ, og til BaseCamp er der anvendt de tre forskellige farver.

"Facadepladerne fra Rockpanel gør det muligt at lege med forskellige farver. Pladernes overflade minder om træ og opleves organisk, og det giver et naturtro udtryk," fortæller Jon Clausen i pressemeddelelsen.

Pladerne er udstyret med en overfladecoating, der gør dem robuste og letter vedligeholdelsen. Graffiti kan renses af, og alger sætter sig ikke på pladerne. Grundmaterialet stenuld er bæredygtigt fra naturens side, fordi det anses som en uudtømmelig ressource og så har pladerne en levetid på minimum 50 år. jesl

arrow Se billeder: Kom tæt på dyrene og naturen i Dyrehaven
21. november 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 13:11
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?