16. oktober 2021
Sammen med entreprenørene har letbaneselskabet fundet en løsning på de vibrationsproblemer, som ellers kunne have forsinket letbanen. Foto fra anlæggelse af letbanen i Aarhus.
Sammen med entreprenørene har letbaneselskabet fundet en løsning på de vibrationsproblemer, som ellers kunne have forsinket letbanen. Foto fra anlæggelse af letbanen i Aarhus.
Foto: Jens Hasse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satser på at køre til tiden: Letbanen afviser halvandet års forsinkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satser på at køre til tiden: Letbanen afviser halvandet års forsinkelse

Udfordringer med vibrationer gav en risiko for forsinkelse. De udfordringer er løst nu.

Det Grønne Område - 11. marts 2021 kl. 18:30
Af Lars Schmidt

Hovedstadens Letbane afviser nu, at der - stik imod, hvad man har oplyst om på letbanens borgmesterforum - vil være halvandet års forsinkelse på letbanen, så den ikke åbner i 2025, men først i 2026-27.

Som det ser ud nu, holder tidsplanen, meddeler letbaneselskabet i et svar på et politikerspørgsmål på Lyngby-Taarbæks hjemmeside.

Her forklarer man, at man hvert kvartal laver en risikovurdering i forhold til både økonomi og tidsplan for letbanen.

"Ejerne bliver løbende orienteret om den økonomiske og tidsmæssige risiko i projektet gennem den kvartalsvise risikovurdering. Denne model, med at fremhæve risici, er valgt for at sikre åbenhed i projektet," forklarer letbaneselskabet og fortæller, at der til at starte med var en risiko for, at udfordringer med vibrationer ville kunne forsinke letbanen halvandet år.

I samarbejde med entreprenørerne Siemens og Aarsleff har man dog fundet en løsning, forklarer Hovedstadens Letbane - og konkluderer:

"Med andre ord ser letbaneprojektet pt. ikke ind i en forsinkelse på 1,5 år."

Rejser du til udlandet i år?