6. juni 2020
20DGO Lyngby Stadion (11)
Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salg af stadion: Håber at imødekomme så meget kritik som muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af stadion: Håber at imødekomme så meget kritik som muligt

Direkte adspurgt svarer de fire ja-partier, at de ikke håber, at Ankestyrelsens afgørelse lukker munden på de lokale kritikere.

Det Grønne Område - 21. maj 2020 kl. 10:30
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da det kom frem sidste år, at planerne om en udbygning af Lyngby Stadion med boliger kommer tættere på, var kritkken i nabolaget hørbar. For at sige det mildt.

Det var formentlig en af grundene til, at kommunabestyrelsen gik så forsigtigt til værks, at man - inden man sender stadion i udbud - spurgte Ankestyrelsen, om man har forberedt udbuddet godt nok, så alle regler er overholdt.

Det har Ankestyrelsen nu svarer klart og tydeligt ja til. Men betyder det så, at politikerne har fået lukket munden på de kritiske borgere? Det håber politikerne ikke, svarer man fra de fire partier, som går ind for at sende stadion i udbud.

Den konservative gruppeformand, Richard Sandbæk, siger:

"Vore borgere og foreninger har en demokratisk ret til at være kritiske og uenige i kommunalbestyrelsens forslag. Det lærer vi alle af. Det er derfor også værd at bemærke, at der har været en række borgermøder, hvor der har været en dialog omkring udbygning, trafik og lokalplan," siger han - og fortsætter:

"Det er ikke det samme som at sige, at der er enighed blandt alle, men vi har jo eksempelvis foreslået en ny lokalplan, der er en fordel for naboerne, da den i forhold til eksisterende lokalplan netop begrænser muligheden for fremtidige udbygninger. Vi har ligeledes i Teknik-og Miljøudvalget besluttet at investere i trafikale ændringer i området, så vi mener, at vi har imødegået en del af de ønsker, som borgere og foreninger i nærområdet har stillet."

"Demokrati handler om debat," fastslår viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S):

"Jeg har en holdning, men den behøver jo ikke være rigtig. Alle store kommunale beslutninger skal udfordres af borgere og brugere. Både dem, der er for, og dem, der er imod."

SF's Sigurd Agersnap siger:

"Vi har forsøgt at imødekomme kritikken hele vejen igennem. Vi har reduceret højderne af et potentielt byggeri, og vi har fundet en trafikløsning, som ikke betyder nedrivning af Hyldehaverne. Det betyder næppe, at alle vil være tilfredse, men vi har gjort os umage for at finde løsninger, alle kan leve med."

"Borgeres synspunkter og input er altid velkomne. Det er ikke altid muligt at imødekomme alle ønsker, da der er mange hensyn i sådan en sag, og ikke alle hensyn peger samme vej, men borgernes input har løbende været med til at kvalificere og nuancere både drøftelser og beslutninger," siger radikale Gitte Kjær-Westermann.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?