13. juni 2021
Henrik Larsen håber, at kommunen vil gøre mere ved støjen i hans lokalområde, når man nu har gjort det ved Base Camp, fortæller han. Privatfoto
Henrik Larsen håber, at kommunen vil gøre mere ved støjen i hans lokalområde, når man nu har gjort det ved Base Camp, fortæller han. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan oplever vi støjen: Henrik bliver nødt til at sove i kælderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan oplever vi støjen: Henrik bliver nødt til at sove i kælderen

Med Lyngby Omfartsvej som nabo kan Henrik Larsen og familien ikke nyde aftensolen. Han overvejer flere gør-det-selv-støj-tiltag.

Det Grønne Område - 07. maj 2021 kl. 14:00
Af Mikkel Brøgger Petersen

Henrik Larsen har boet i København NV, men han finder alligevel støjen værre i Lyngby-Taarbæk Kommune, fortæller han.

arrow Læs også: Lyngby-Taarbæks borgmester: 'Det er statens ansvar at nedbringe støjen fra de store indfaldsveje'

Han boede i 13 år på Lottenborgvej tæt ved Omfartsvejen, og de sidste fem år har han boet på Gartnersvinget i Sorgenfri Haveby, som også ligger tæt på Omfartsvejen.

"I praksis kan vi stort set ikke bruge vores baghave, ligesom de værelser, der støder ud mod omfartsvejen, også kun er delvist brugbare. Vores kælderrum er egentlig ikke beregnet til beboelse, men der sover jeg på grund af støjen. Vores børn lægger ikke mærke til støjen, men man ved, at det alligevel har en negativ indvirkning," siger han og fortsætter:

"Jeg plejer at sige, at vi er glade for at bo op ad Omfartsvejen, for ellers har vi ikke råd til at bo her. Og vi vidste godt, at støjen var her, da vi købte huset. Så det er en del af pakken. Men man ville aldrig sole sig i vores baghave, for det støjer simpelthen for meget," siger han.

Henrik Larsen fortæller, at støjen er værst i hverdage mellem klokken 7.30-9.30 og 15-17.30.

Må selv gøre noget

I Sorgenfri Haveby, der tæller Gartnersvinget og Gartnerhaven har man nedsat et støjudvalg, som Henrik Larsen netop er blevet en del af. Han håber, at beboerne i fællesskab kan gøre noget ved problematikken.

Men han overvejer også at gøre noget på egen hånd.

"Hvis ikke kommunen vil bygge støjværn, har jeg overvejet at bygge mit eget. Men jeg ved ikke, om man må bygge højt nok, til at det gør en forskel. Så selv hvis vi selv ville betale, så ved jeg ikke, om vi måtte, som reglerne er nu. Vi har også tænkt os at få forsatsvinduer, fordi de har en støjdæmpende effekt," siger han og fortæller, at han ikke er dér, hvor han har overvejet at flytte.

"Nej, ikke seriøst. Men ud mod Omfartsvejen er dér, hvor vi har aftensol. Så vi havde brugt haven meget mere, hvis Omfartsvejen ikke var der," siger han og håber, at Lyngby-Taarbæk Kommune forhåbentlig vil hjælpe, når man nu har gjort noget ved støjen et andet sted i området.

"I grundejerforeningen har vi talt om det paradoksale i, at der bliver opsat støjværn ved nyt byggeri som for eksempel Base Camp, mens borgere, som har boet i byen i en længere årrække, indtil videre ikke er blevet tilgodeset," siger han.

arrow Sådan oplever vi støjen: Naturskønt område plaget af støjen
07. maj 2021 kl. 18:45 Opdateret: kl. 10:48
Hvor langt tror du Danmark når ved EM