23. juni 2021
Jens Martin Gammelgaard er sendt i knæ og til tælling - ligesom resten af Lyngby-holdet.
Jens Martin Gammelgaard er sendt i knæ og til tælling - ligesom resten af Lyngby-holdet.
Foto: ©Anders Kjærbye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så brast det sidste håb: Lyngby rykker ud af Superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så brast det sidste håb: Lyngby rykker ud af Superligaen

Efter en katastrofal indsats mod AC Horsens og Vejles sejr over SønderjyskE har Lyngby Boldklub ikke noget at spille for i de sidste tre kampe. I næste sæson hedder det 1. division.

Det Grønne Område - 09. maj 2021 kl. 16:47
Af Mikael Østergaard

Kravet til Lyngby Boldklub inden søndagens kamp mod allerede nedrykningsdømte AC Horsens var klart: Kun en sejr ville være nok til at bevare det spinkle håb om overlevelse i Superligaen.

Det håb blev punkteret på 13 minutter.

Allerede efter fire minutters spil kom gæsterne foran 1-0, da normalt ufarlige Jacob Bruus tog chancen udefra. Thomas Mikkelsen dykkede ned efter skuddet, men bolden ramte en knold på banen og hoppede over Lyngby-keeperens udstrakte arm. Uheldigt ja, men Thomas Mikkelsen kan ikke helt løbe fra ansvaret.

Til gengæld var han chanceløs, da Louka Prip i det 13. minut sendte et straffespark op i hjørnet til 2-0. Optakten til straffesparket var kaotisk. Først fejlbedømte Kasper Enghardt en høj aflevering og bagefter sendte Kevin Tshiembe en modstander i græsset med et spark i maven.

Efter et kvarter med AC Horsens i førertrøjen kom Lyngby bedre med i kampen. Christian ’Greko’ Jakobsen havde en kvalificeret flugter over mål, og omkring den gamle time fyrede Jens Martin Gammelby kanonen af, men Horsens-keeperen kunne følge bolden hele vejen og slog den til hjørnespark. Kort efter var Gammelby endnu tættere på, men en forsvarer kastede sig ned og blokerede afslutningen til hjørnespark.

Da Vejle i sin kamp mod SønderjyskE, der blev spillet samtidigt, havde bragt sig foran 1-0 i det 45. minut, kunne Lyngby-spillerne traske i omklædningsrummet i vished om, at nedrykningen ville være en realitet, hvis der ikke skete en forvandling i 2. halvleg.

arrow Læs også: Lyngby-ejer: Vi skal i Superligaen igen med det samme
Målorgie i 2. halvleg

Det startede positivt, da SønderjyskE udlignede til 1-1 i Vejle, men Lyngby blev slået tilbage til start, da Horsens’ højre back Jacob Buus fuldendte sin triumf ved at erobre bolden på egen banehalvdel, satte Kevin Tshiembe med en smart dribling, spurtede fra alt og alle og afsluttede med at chippe bolden over Thomas Mikkelsen til 3-0.

Louka Prip havde chancen for at gøre det til 4-0, mens indskiftede Kasper Jørgensen var tæt på reducering med et hovedstød, der gik lige forbi mål.
Så med føringsmål til 2-1 til Vejle så alt håbløst ud.

I det 71. minut tændte Magnus Warming et lille håb i mørket, da han efter en tæt dribling i feltet sparkede bolden i mål. Bolden ramte ’Greko’ på vejen og skiftede totalt retning.

I Vejle udlignede SønderjyskE til 2-2, og i det 86. minut scorede Victor Torp til 2-3 på et smukt langskud fra 25 meters afstand. Så måske alligevel…

Lyngby pressede på og øste bolde ind i feltet. På et af indlæggene headede Christian ’Greko’ Jakobsen bolden perfekt på tværs til Magnus Warning, hvis afslutning prellede af på overliggeren.

Midt i Lyngby-presset slog Horsens kontra, og på forunderlig vis lykkedes det en upresset Frederik Winther at sende bolden i eget mål til 2-4. Her syntes tyske Augsburgs købspris på 10 millioner kroner for unge Winther ret meget i overkanten.

Midt i nedturen fik tilskuerne et sidste mål. Det kom, da Kasper Jørgensen strøg til baglinjen og sendte bolden bagud til Christian ’Greko’ Jakobsen, der med en kælen yderside gjorde det til 3-4.

Men da var Lyngby allerede lagt i graven, da slutresultatet fra Vejle viste 4-2 til hjemmeholdet.

Fortjent nedrykning

Bedømt på indsatsen mod AC Horsens har Lyngby ikke kvalitet til Superligaen.

At et bundhold kan komme foran 3-0 i en så vigtig kamp er ikke acceptabelt. I 75 minutter havde Lyngby intet at byde på. Der blev spillet for langsomt og uopfindsomt, afleveringerne var upræcise og angriberne usynlige. Kun Magnus Warming viste efter pausen mod og evne til at skabe farlige situationer, ligesom Kasper Jørgensen holdt fanen højt.

Selv ellers normalt stærke Kevin Tshiembe var langt under vanlig standard, og generelt var Lyngbys fighterhjerte for lille.

arrow Lyngby-træner efter nedrykning: Tabellen lyver ikke
09. maj 2021 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:13
arrow Horsens hiver Lyngby med ned i 1. division
09. maj 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:58
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?