29. maj 2020
Hele Lyngby Idrætsby skal tilkobles et forsinkelsesbassin, så borgere omkring Sorgenfrigårdsvej og Fuglevadsvej ikke har problemer med regnvand.
Hele Lyngby Idrætsby skal tilkobles et forsinkelsesbassin, så borgere omkring Sorgenfrigårdsvej og Fuglevadsvej ikke har problemer med regnvand.
Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plagede naboer til stadion skal have hjælp med regnvandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plagede naboer til stadion skal have hjælp med regnvandet

En ny regnvandsledning kommer dog ikke til at have betydning for planerne for et eventuelt salg af Lyngby Stadion, skriver forvaltningen

Det Grønne Område - 13. januar 2020 kl. 19:00
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange år har borgerne omkring Sorgenfrigårdsvej og Fuglevadsvej kæmpet med opstuvet regnvand ved skybrud og store mængder regnvand. Det problem ser Lyngby-Taarbæk Kommune nu ud til at tage hånd om.

Teknik- og miljøudvalget har nemlig stemt for at tilkoble hele Lyngby Idrætsby til et såkaldt forsinkelsesbassin i Badeparken. I øjeblikket er kun dele af Lyngby Idrætsby tilsluttet. Det fremgår af sagsfremstillinge fra udvalgets seneste møde.

Alene i sommer har der været tre episoder, hvor borgere er blevet berørt af store mængder regnvand, som løb på vejen og ind på borgernes ejendomme med skader på huse og trafikale gener som mulige konsekvenser, vurderer forvaltningen.

"Korrekt håndtering af regnvand er derfor vigtigt, og det er forvaltningens vurdering, at en yderligere separering af regnvandet i Idrætsbyen vil være med til at afhjælpe problemet i fremtiden," skriver forvaltningen i sagsfremstillingen.

Påvirker ikke stadionsalg

Hvis kommunalbestyrelsen, som tager den endelige beslutning, stemmer for forslaget, kommer projektet dog ikke til at kollidere med et eventuelt salg af Lyngby Stadion, fastslår forvaltningen.

"Etableringen af regnvandsledningen skal koordineres med et eventuelt salg af Lyngby Stadion. Planen er, at udbud af opgaven med etablering af regnvandsledningen gennemføres primo 2020. Der er derfor ikke udførelsesmæssigt sammenfald med eventuelle projekter som resultat af salg af Lyngby Stadion," skriver man.

Ledningen skal ifølge de nuværende planer ligge i t-krydset, man som billist møder, når man er drejet ind mod Lyngby Stadion og Lyngbyhallen fra Sorgenfrigårdsvej. I fremtiden skal der her være parkeringspladser.
"Forvaltningens vurdering er, at ledningens tilstedeværelse ikke forhindrer et frasalg eller skaber hindringer for etablering af den kommende parkeringsplads," skriver forvaltningen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?