4. juni 2020
Rasmus Knudsen (forrest) og Victor Aasmul træner stadig målrettet for at blive udtaget til OL, men håbet svinder.
Rasmus Knudsen (forrest) og Victor Aasmul træner stadig målrettet for at blive udtaget til OL, men håbet svinder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OL er i fare: Corona sender Lyngby-roere hjem fra Florida

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL er i fare: Corona sender Lyngby-roere hjem fra Florida

OL hænger i en tynd tråd for Rasmus Knudsen, Victor Aasmul og Simon Schuldt-Jensen

Det Grønne Område - 25. marts 2020 kl. 11:45
Af Mikael Østergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre af Lyngby Kanoklubs eliteroere har de seneste fem måneder haft blikket stift rettet mod OL i Tokyo. En del af træningen har været henlagt til USA, men måske har hele indsatsen været spildt. Dels fordi udtagelsesstævnerne i Danmark og Europa måske ikke bliver til noget, dels fordi også OL kan blive aflyst på grund af corona-pandemien.

Rasmus Knudsen, Victor Aasmul og Simon Schuldt-Jensen rettede straks ind, da de i sidste uge fik besked på, at alle danskere skulle vende hjem til Danmark. De tre roere var på syvende uge i træningslejr i Florida, hvorfra de skulle videre til Portugal. Men med beskeden hjemmefra fik de hurtigt arrangeret hjemrejsen, som fra Florida skulle gå via Toronto i Canada. Desværre havde flyveren fra Florida maskinproblemer undervejs, så det fly, der skulle føre dem fra Toronto til Danmark, nåede de ikke.

De fik herefter et par ufrivillige døgn i Toronto, men kom i tirsdags hjem i god behold. Desværre har de endnu ikke modtaget deres udstyr.

Men trængslerne var endnu ikke overstået. Den stramme kurs med karantæne i Danmark kom nemlig bag på dem. De har fået lov til at træne på Team Elite Centret ved Bagsværd Sø, hvor de træner hver for sig, men det er en kæmpe omvæltning i forhold til træningsforholdene i Florida.

Vigtig regatta aflyst

Rasmus Knudsen, Victor Aasmul og Simon Schuldt-Jensen har stadig en chance for at komme til OL i Tokyo i ener- eller toerkajak.

Første kvalifikation skulle have været Copenhagen Spring Regatta på Bagsværd Sø i slutningen af april, arrangeret af Lyngby Kanoklub, men den er blevet aflyst af det internationale Kano og Kajak Forbund på grund af corona-situationen.

Aflysningen af Copenhagen Spring Regatta får stor økonomisk betydning for Lyngby Kanoklub, som på det planmæssige var langt fremme med en forventning om deltagelse fra mindst 10-12 nationer.

"Men denne bekymring må vi tage på et senere tidspunkt. I øjeblikket gælder det Rasmus Knudsen, Victor Aasmul og Simon Schuldt-Jensen, som ikke har set deres familie de seneste fem måneder, da de har været på flere forskellige træningslejre. Det bliver en kæmpe opgave at få det hele til at gå op i en højere enhed, men det vigtigste er, at ingen af de tre roere har mistet modet. De træner hver for sig på Bagsværd Sø hver dag - og flere gange om dagen", siger Thomas Gjerlufsen, formand i Lyngby Kanoklub.

Svæver i OL-uvished

Imens venter roerne spændt på, hvordan Dansk Kano og Kajak Forbund vil håndtere den endelige OL-udtagelse.

Og hvis de skulle blive udtaget, at det stadig et uafklaret spørgsmål, om OL i Tokyo overhovedet bliver gennemført på grund af corona-smitten.

Det er bestemt ikke nemt at være eliteidrætsudøver i øjeblikket.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?