16. september 2021
Niels Haxthausen er ny folketingskandidat for SF i Lyngby-Taarbæk. Pressefoto
Niels Haxthausen er ny folketingskandidat for SF i Lyngby-Taarbæk. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny folketingskandidat: SF i Lyngby-Taarbæk laver et omvendt generationsskifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny folketingskandidat: SF i Lyngby-Taarbæk laver et omvendt generationsskifte

SF Lyngby-Taarbæk opruster med ny grøn folketingskandidat

Det Grønne Område - 18. oktober 2020 kl. 11:45

Kigger man på meningsmålingerne lige nu, står SF godt, og det skal veksles om til flere SF'ere i Folketinget, hvis man spørger SF'erne i Lyngby-Taarbæk.

arrow Læs også: Debat: Skal bilerne ud af bymidten?

Derfor er man i SF Lyngby-Taarbæk gået i gang med de første forberedelser til næste Folketingsvalg, selvom der nok er lang tid til.

For at skrue op for partiforeningens grønne profil, har medlemmerne valgt Niels Haxthausen som ny folketingskandidat ved et medlemsmøde for kort tid siden.

Niels Haxthausen skruede for to år siden ned for en lang international karriere hos Novo Nordisk rådgivende ingeniørselskab NNE i Virum, og han har siden lagt mange kræfter i SF. Han sidder nu i bestyrelsen for SF Lyngby-Taarbæk, i SF's Udenrigspolitiske udvalg, og leder SF's arbejde på landsplan med at formulere et grønt program for de næste 10 år.

Nu kan han også skrive folketingskandidat på den liste.

Niels Haxthausen er glad for tilliden fra partiforeningen og glæder sig til at komme i gang.

"Selv under coronakrisen peger danskerne på klima som det vigtigste emne i dansk politik. De tekniske og økonomiske muligheder er der, befolkningen vil det - men regeringen nøler, så der skal kæmpes for at omsætte ordene til handling. Der kan jeg bidrage både med en bred teknisk viden om grøn omstilling og med tonsvis af gå-på-mod. Så selvom der først er valg om tre år, begynder min kamp allerede nu," siger Niels Haxthausen i en pressemeddelelse fra SF.

Siden han var barn

Niels Haxthausen har boet i kommunen fra barnsben. Han har været engageret som skolebestyrelsesmedlem på Kongevejens Skole. Hans hjerte banker for velfærdssamfundet og for de mange vigtige opgaver det offentlige løfter.

Selvom det er første gang Niels Haxthausen er folketingskandidat, så er politik ikke helt fremmed for ham. Han har været både formand for de privatansatte under ingeniørers fagforening og for studenterorganisationen Polyteknisk Forening på DTU.

Jk

Synes du, at kommunen er der for dig?