25. juni 2021
Helle Binzer vil hellere koncentrere sig om græsrodspolitik på børneområdet end om lokalpolitik. Derfor skal Venstre have sig en ny spidskandidat til kommunalvalget. Her ses Binzer i midten sammen med Søren P. Rasmussen, som hun skulle have afløst, og Venstre-formand Lis Coskun Laursen.
Helle Binzer vil hellere koncentrere sig om græsrodspolitik på børneområdet end om lokalpolitik. Derfor skal Venstre have sig en ny spidskandidat til kommunalvalget. Her ses Binzer i midten sammen med Søren P. Rasmussen, som hun skulle have afløst, og Venstre-formand Lis Coskun Laursen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal Venstre også have ny spidskandidat: Helle Binzer smutter efter kort tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal Venstre også have ny spidskandidat: Helle Binzer smutter efter kort tid

Partipolitik var alligevel ikke sagen for Venstres nye, unge håb, Helle Binzer. Så hun dropper sit kandidatur for at fortsætte sit græsrodsarbejde for bedre vilkår for børnene. Folketingskandidat Christine Dal Thrane bliver efter al sandsynlighed ny V-kandidat til kommunalvalget næste år.

Det Grønne Område - 17. juni 2020 kl. 11:45
Af Lars Schmidt

Der er voldsomt gang i svingdøren i den lokalpolitiske andedam. I sidste uge kom det frem, at Dansk Folkeparti mister sin mangeårige profil, Anette Skafte, der forlader partiet i utilfredshed - og fortsætter hos Nye Borgerlige.

arrow Læs også: Ex-formand puster til gløderne: 'Venstre er ikke kommet videre'

Og nu har Venstres nye, unge håb, Helle Binzer, der tidligere på året blev valgt som ny spidskandidat og afløser for tidligere borgmester Søren P. Rasmussen, valgt at trække sit kandidatur.

Ikke til fordel for et andet parti, men til fordel for det græsrodsarbejde, som gjorde Venstre varme på hende til at starte med.

Venstre har dog handlet hurtigt. Allerede nu har man en ny kandidat klar. Det er partiets nye folketingskandidat, regionsrådsmedlem Christine Dal Thrane, som ventes at blive valgt i enstemmighed på det ekstraordinære opstillingsmøde 22. juni.

Den lokale Venstre-formand, Lis Coskun Laursen, glider fuldstændigt af på spørgsmål, om hun mener, at Helle Binzer med sin afgang har sat Venstre i forlegenhed. På tre forskellige spørgsmål svarer hun det samme:

"Helle trækker sig af personlige årsager, og den diskretion har hun ret til," siger Lis Coskun Laursen og afviser kategorisk, at der er tale om en dramatisk afgang, lige som Helle Binzers farvel heller ikke har noget med de interne stridigheder, som har martret Venstre i Lyngby-Taarbæk i årene efter det store valgnederlag i 2017.

"Der er ingen interne problemer. Vi har fortsat et godt samarbejde med Helle, men vi er klar med endnu en kompetent kandidat. Helle trækker sig af personlige årsager, og den diskretion har hun ret til. Det har som sagt været meget udramatisk og vi ønsker Helle det bedste herfra," siger Venstres lokale formand.

Udlægning bekræftes

Denne udlægning bekræftes af Helle Binzer selv. Mellem linjerne fortæller hun, at den korte tid, hun var i politik, var nok. Hun siger til Det Grønne Område:

"Det har ikke været et nemt valg. Jeg har stor respekt for det kæmpe arbejde, Venstre lægger i Lyngby-Taarbæk Kommune. Men når det er sagt, så er det vigtigt for mig at have hjertet med mig, og i en kombination af personlige omstændigheder på hjemmefronten og et kort indblik i politik, er jeg kommet frem til, at det er den rigtige beslutning for mig," siger hun:

"Jeg vil dog slå fast, at beslutningen mest er et resultat af, at jeg hverken kan eller vil indgå kompromisser, når det kommer til dagtilbudsområdet. De 0-6 årige har alt for længe været nedprioriteret."

0-6 årige mangler en stemme

Men Helle Binzer forlader ikke den lokalpolitiske scene helt. Hun fortsætter sit arbejde med at kæmpe for bedre vilkår på daginstitutionsområdet. Og af samme grund melder hun sig ud af Venstre.

"Nu vil nogle måske klandre mig for ikke at ville tage ansvar, men sådan ser jeg det ikke. Tværtimod! For mig at se kan man ikke længere indgå kompromisser på dagtilbudsområdet. Der er blevet hugget en hæl og klippet en tå for mange gange i løbet af årene på det her område i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vi er simpelthen nået dertil, hvor det handler om basale rettigheder for børnene. Jeg er kommet frem til, at for at kunne tage det ansvar, jeg synes, er det nødvendigt at fokusere og kæmpe for netop dét her område: De 0-6-årrige mangler i den grad en fokuseret stemme her i kommunen," siger hun:

"Vi er mange forældre, som bruger al vores fritid på at kæmpe børnenes kamp, og det ansvar har jeg blandt andettaget her i Lyngby Taarbæk, og det er her, jeg i fremtiden vil lægge min energi - efter at jeg har puttet mine børn," siger hun og slutter:

"Mit arbejde med at kæmpe for de 0-6 årige skal være tværpolitisk, og derfor er mit politiske arbejde også stoppet."

Rutineret politiker

Gode råd er ikke dyre hos Venstre. Man har nemlig afløseren, spidskandidaten til kommunalvalget i 2021, klar. Christine Dal Thrane er - modsat Helle Binzer - en rutineret politiker. Og ung. Hun er medlem af regionsrådet og blev tidligere på året valgt som folketingskandidat i Lyngby-Taarbæk.

"Vi har i de sidste måneder planlagt en stærk strategi for det kommende kommunal- og regionsrådsvalg. Det har vi gjort i samarbejde med vores dygtige og erfarne regionsrådskandidat og 1. suppleant til Folketinget, Christine Dal. Derfor var det oplagt at tilbyde vores medlemmer Christine som en ny spidskandidat. Christine har ført kommunal valgkamp flere gange før og blev valgt til regionsrådet ved valget i 2017. Hun er en erfaren politiker, og vi er meget glade for, at hun vil repræsentere Venstre i Lyngby-Taarbæk," siger Lis Coskun Laursen.

Også farvel til kredsformanden

Helle Binzer er ikke det eneste fremtrædende, lokale medlem, som træder tilbage fra en tillidspost. Også den lokale partiforenings forholdsvis nyvalgte kredsformand, Niels Møller, har trukket sig.

Heller ikke denne afgang bunder i interne stridigheder, understreger formand Lis Coskun Laursen over for Det Grønne Område:

"Niels har af private årsager ønsket i al stilfærdighed at overdrage posten til kredsnæstformand Jens Dissing Odgaard. Både han og Christine glæder sig til samarbejdet."

-Med alle de stridigheder og afgange, der har været det seneste år, hvordan får I som parti forklaret vælgerne, at I vil være et seriøst bud på et parti, der kan gøre en forskel i Lyngby-Taarbæk?

"At Helle har trukket sig, og Niels har ønsket at overdrage kredsformandsposten, er en stilfærdig udskiftning i partiet. Vi har fortsat et godt samarbejde med både Niels og Helle. Med hensyn til vores bud på en politik, der kan gøre en forskel i Lyngby-Taarbæk Kommune, må du tage fat på vores kommende spidskandidat efter opstillingsmødet," svarer Lis Coskun Laursen.

Venstre holder opstillingsmøde 22. juni kl. 19.30 på Lyngby Rådhus.

arrow Tilfredshed hos Venstre med valget af ny spidskandidat
24. juni 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 11:53
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?