16. oktober 2021
Ved Strandmøller er det blevet opført sheltere til både større og mindre grupper. Foto: Uffe Veng, Friluftsland
Ved Strandmøller er det blevet opført sheltere til både større og mindre grupper. Foto: Uffe Veng, Friluftsland
Foto: Uffe Weng
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overnat i naturen: De syv små naturhoteller i nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overnat i naturen: De syv små naturhoteller i nordsjælland

Det store shelter ved Strandmøllen er blevet erstattet af syv mindre, der kan bookes på Udinaturen.dk

Det Grønne Område - 06. april 2021 kl. 11:45
Af Pernille Borenhoff

Det seneste år har store og små brugt naturen som aldrig før. Og efterspørgelsen på at finde et overnatningsted i skoven har været stort, fortæller naturvejleder Jes Aagaard, biolog og naturvejleder i Naturstyrelsen Hovedstaden.

Blandt andet har folk valfartet til det store shelter ved Strandmølle Lejrplads, der efterhånden meget faldefærdigt. Shelteret er nu blevet revet ned og erstattet af syv mindre naturhoteller.

"Her kan du nu overnatte i et af de nye sheltere og fra soveposen høre ugler, der tuder, hjorte der brøler og mus, der pusler i nattemørket.

Ud over at komme sejlende kan du også cykle eller vandre gennem Dyrehaven, og endelig er der heller ikke så langt til en parkeringsplads, hvis man har lidt ekstra oppakning med," siger naturvejleder Jes Aagaard.

Overnatningsplads

På stedet er der en såkaldt primitiv overnatningsplads beregnet til smågrupper.

"Den er nu knap så primitiv, idet firmaet Friluftsland kontaktede Naturstyrelsen og spurgte, om de ikke måtte samle ind til opførsel af et shelter på pladsen. Naturstyrelsen og Friluftsland enedes om at finansierede et shelter hver, og nu står der derfor to spritnye 5-personers sheltere med grillplads med mere, som kan bookes op til halvt år i forvejen," fortæller Jes Aagaard.

For større grupper er der også godt nyt.

Hvor det runde shelter stod, har Naturstyrelsen i stedet opført fem nye sheltere, hvor der tilsammen kan ligge 25-30 personer.

Pladsen er reserveret til større gruppe på minimum 15 personer, som eksempelvis skoleklasser, spejdergrupper og kan bookes op til et år i forvejen. Andre må også overnatte her, hvis man ikke selv fylder det hele, da shelterne ligger med god afstand.

Se pladsen og mange andre på Udinaturen.dk.

Rejser du til udlandet i år?