11. maj 2021
Arealet ved motorvejssløften ved Klampenborgvej, der i dag primært er tilvokset med canadisk gyldenris, skal beplantes med træer. Pressefoto
Arealet ved motorvejssløften ved Klampenborgvej, der i dag primært er tilvokset med canadisk gyldenris, skal beplantes med træer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejssløjfen skal plantes til med træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejssløjfen skal plantes til med træer

Senest næste forår plantes der træer i sløjfen ved Klampenborgvej og Helsingørmotorvejen.

Det Grønne Område - 04. maj 2021 kl. 06:00

Der er beplantning på vej i motorvejssløjfen nord for Klampenborgvej. Den skal sikre et grønt udtryk i området som modspil til byggerierne på begge sider af Helsingørmotorvejen.

Beplantningen i motorvejssløjfen består i dag i høj grad af den invasive art canadisk gyldenris (Solidago canadensis).

For at kunne plante træer og lave biodiversitetsfremmende tiltag, er det nødvendigt at foretage nogle forberedende jordarbejder.

Arealet vil blive bearbejdet i løbet af foråret/sommeren 2021, så canadisk gyldenris, kan blive bekæmpet. Der vil derfor være en periode, hvor arealet vil se bart ud.

Træer plantes næste forår
Det forventes, at der plantes træer senest i foråret 2022.

Det er ønsket, at arealet kommer til at fremstå grønt og blomstrende med et rigere insektliv.

Beplantning med træer og biodiversitetsfremmende tiltag, hvor invasive arter bekæmpes og søges erstattet af naturligt forekommende urter og blomster, er i overensstemmelse med kommunens bæredygtighedsstrategi, hvor der er stort fokus på biodiversiteten, skriver Lyngby-Taarbæk Kommune i en pressemeddelelse.

jesl

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?