17. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Han delte sin kærlighed til det grønne område i ord og billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Han delte sin kærlighed til det grønne område i ord og billeder
Det Grønne Område - 28. februar 2021 kl. 11:45

Forfatter, historiker, tegner, cand.jur og pensioneret branddirektør for Købstædernes Alm. Brandforsikring Jan Møller er død. Jan Møller, der uden tvivl huskes af trofaste læsere af Det Grønne område for sine mange tegninger og tekster i avisen, sov stille ind lørdag d. 20. februar med sin elskede hustru Grethe ved sin side. Jan blev 91 år.

'Borger i det gamle København 1' var titlen på den første bog, som Jan Møller udgav. Det var i 1966. Siden blev det til 47 udgivelser. Det er især historiske temaer - og ikke mindst 1800-tallet - der i alle årene har haft Jan Møllers helt store interesse. Men det er ikke mindst som forfatter til en lang række bøger om lokale historiske og kulturhistoriske emner, at borgere i hele det grønne område kender Jan Møller. Den første bog om området hed 'Fra Furesø til Øresund' og udkom i 1967. Hans seneste, der udkom i 2006, er 'Grønne Ture i København og Omegn'.

Rundt om i lokalområdet er der også rigtigt, rigtigt mange, der kender Jan Møller, fordi de har deltaget på et eller flere af hans mange populære kurser på Lyngby Taarbæk Aftenskole, hvor han underviste i 29 år. Adskillige har givetvis også i 1960'erne og 1970'erne været med på en eller flere af de busture, som Jan Møller arrangerede på opfordring fra Det Grønne Områdes daværende redaktør Arne Linderholm. Turene var så eftertragtede, at han kunne fylde bus efter bus med et videbegærligt publikum.

Egentlig har Jan Møllers virke som forfatter og formidler været et bijob. Om end et ualmindeligt omfattende et af slagsen. Som nyuddannet cand. jur. blev han i 1953 ansat i Danske Lloyd, hvor også hans far var ansat. Her steg han stødt i graderne og sluttede den erhvervsmæssige karriere som Branddirektør i Købstædernes Alm. Brandforsikring. I 1995 modtog Jan Møller Lyngby-Taarbæk Kommunes kulturpris, og samme år blev han af daværende borgmester Kaj Aage Ørnskov opfordret til at lave kommunens julekort.

Æret være hans minde.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?